Gurney
Gurney Nieuws 9 augustus 2009

Social media integratie in iTunes op komst?

Het gerucht gaat dat iTunes 9, naast blu-ray ondersteuning, ook een koppeling krijgt met social media sites als twitter, facebook en Last.fm.

Laatstgenoemde lijkt de meest logische keuze, aangezien last.fm draait om muziek en gebruikers nu nog een aparte applicatie nodig hebben om de koppeling te maken met iTunes. Twitter integratie zou het mogelijk kunnen maken om, bijvoorbeeld, automatisch “tweets” te versturen wanneer een album of nummer wordt aangeraden of als geliefd wordt aangemerkt. Hetzelfde geldt voor Facebook, waar wellicht muziekbeoordelingen gepubliceerd zouden kunnen worden, met automatische links naar de iTunes store.

Het blijft speculeren, maar als we kijken naar de eerdere integratie van social media binnen iPhoto (Flickr, Facebook) en iMovie (Youtube), lijkt het een logische stap om deze lijn verder door te trekken naar iTunes.

Reageer op artikel:
Social media integratie in iTunes op komst?
Sluiten