Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 augustus 2009

[OMT EXCLUSIVE] Apple verhuist naar Amsterdam

Apple Benelux staat op het punt om het kantoor op het Kosterijland in Bunnik te verlaten. De ± 40 werknemers verruilen hun uitzicht op de A12 voor niets minder dan het Leidseplein in Amsterdam. One More Thing heeft via diverse betrouwbare bronnen vernomen dat het prestigieuze Hirschgebouw tegenover de Stadsschouwburg van Amsterdam de nieuwe locatie wordt voor Apple Benelux b.v.

Het gebouw zou al meerdere malen bezocht zijn door personeel van Apple en de verbouwing van delen van het pand zijn in volle gang. Apple beperkt zich vooralsnog tot één of meerdere hogere verdiepingen van het Hirsch gebouw. Toch zouden er al plannen bestaan voor een officiële Apple Store op de begane grond, waar nu nog een filiaal van de ABN Amro bank gehuisvest is. Dit laatste kon echter niet door al onze bronnen bevestigd worden. Tegelijkertijd komt er binnenkort 600 vierkante meter beschikbaar in het pand waar Apple nu nog kantoor houdt, met uitzicht op de snelweg.

De makelaar CB Richard Ellis van het Hirschgebouw wil de overeenkomst met Apple niet ontkennen tegenover OMT maar verwijst ons tegelijkertijd door naar Apple. Traditiegetrouw wil daar niemand iets kwijt over de op handen zijnde verhuizing. Daarmee zal ons bericht pas bevestigd worden zodra het Apple logo trots prijkt boven het Leidseplein. OMT durft er echter nu al een kratje bier op te wedden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[OMT EXCLUSIVE] Apple verhuist naar Amsterdam
Sluiten