Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 augustus 2009

Microsoft: “If you can’t beat ‘em, port ‘em!”

Voor het eind van 2009 zal Microsoft een online software-winkel openen voor het Windows Mobile nadat eerder Nokia, Palm en RIM (Blackberry) Apple’s App Store voorbeeld volgden. Het zal echter nog wel even duren voordat Microsoft’s Mobile Marketplace de App Store met meer dan 65.000 Apps voorbij streeft. Microsoft heeft dan ook verklaard bescheiden te beginnen met 600 mini-applicaties voor Windows Mobile 6 telefoons bij de lancering van de Marketplace.

Om developers zover te krijgen om Apps te schrijven voor Windows Mobile heeft Microsoft een slimme stap gezet. Onder het mom: ‘If you can’t beat ‘em, join ‘em’ of beter gezegd: ‘port ‘em’ is een how-to geschreven hoe iPhone Apps herschreven kunnen worden naar Windows Mobile 6. Met de App Amplitude als voorbeeld wordt geïnteresseerden verteld dat ontwikkelen voor Windows Mobile een genot is in vergelijking met iPhone ontwikkeling. Zo kunnen Windows Mobile ontwikkelaars hun code schrijven in C/C++ of C# terwijl iPhone ontwikkelaars beperkt zijn tot Objective-C. Ook kunnen ze gebruik maken van een Microsoft-bibliotheek vol kant-en-klare code om ze op weg te helpen én kan de ontwikkeling van een App vrijwel geheel plaatsvinden in één programma: Visual Studio.

Al deze voordelen ten spijt blijft het afwachten of Microsoft genoeg interesse weet te wekken bij developers die uiteindelijk vooral naar andere argumenten luisteren: marktaandeel, populariteit en verdiensten.

Reageer op artikel:
Microsoft: “If you can’t beat ‘em, port ‘em!”
Sluiten