Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 3 augustus 2009

Eric Schmidt verlaat Board van Apple

Eric Schmidt, de hoogte baas van Google, heeft per direct de Board of Directors van Apple verlaten. Hij zat hierin sinds 28 augustus 2006 en werd vergezeld door Al Gore, Bill Campbell, Andrea Jung, Arthur D. Levinson en een aantal andere CEO’s van grote bedrijven.

De reden voor het vertrek van Schmidt is een groeiende overlap in producten van Apple en Google, waardoor beide bedrijven steeds meer in een concurrentiepositie met elkaar komen te zitten. Naast de markt van smart phones is daar recent de markt van besturingssystemen bijgekomen, na de aankondiging van Google om Chrome OS uit te gaan brengen voor pc.

Steve Jobs zegt het volgende over het vertrek van Schmidt:

Het betekent overigens niet dat Apple helemaal niet meer weet wat zich bij Google afspeelt, want Arthur D. Levinson zit zowel in de board van Apple als in de board van Google.

Wat denk jij dat het vertrek van Schmidt bij Apple betekent voor Apple’s toekomst?

Reageer op artikel:
Eric Schmidt verlaat Board van Apple
Sluiten