Statenweg
Statenweg Nieuws 28 augustus 2009
Leestijd: 1 minuut

De iPhone arriveert in de Volksrepubliek

Na maanden van geruchten is het dan eindelijk zover. China Unicom heeft een driejarig contract gesloten met Apple voor de verkoop van de iPhone in de Volksrepubliek. Dat heeft het Chinese telecombedrijf vandaag bevestigd. De iPhone zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

China Unicom is de tweede mobiele aanbieder in China en telt 141 miljoen abonnees. Het bedrijf beschikt over een 3G netwerk naar westerse standaarden. China is de grootste markt voor mobiele telefonie ter wereld, gekeken naar het aantal aansluitingen. China Unicom verwacht met de iPhone de groeiende middenklasse in de steden aan te spreken. Naar schatting zijn er al meer dan 1,5 miljoen iPhones-gebruikers in China die hun toestel via onofficiële wegen hebben verkregen.

Het is niet duidelijk of de iPhones die in China verkocht zullen worden in technisch opzicht afwijken van de huidige modellen. De Chinese autoriteiten staan het gebruik van Wifi in het openbaar niet toe. De toestellen zullen gesubsidieerd verkocht worden. Anders dan veel westerse telecombedrijven, zal China Unicom geen percentage van de omzet uit de iPhone-abonnees afdragen aan Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.