Koen van Tongeren
Koen van Tongeren OMT Specials 27 augustus 2009

And the winner is….

De winnaar van de OMT Snow Leopard Countdown Clock Contest is bekend. De wedstrijd liep slechts 48 uur maar dat heeft 78 Nederlanders en Belgen er niet van weerhouden om tijd en moeite te steken in een keur aan terugtel klokken.

De jury was overdonderd over de kwaliteit, originaliteit en diversiteit van de ontwerpen, zowel in uiterlijk als in ingezette middelen. Er kwamen veel Flash animaties binnen, maar ook kant en klare screensavers, Keynote presentaties, FileMaker apps en complete, in Objective-C gebouwde applicaties. Sommigen lieten zich sterk door Apple’s huisstijl inspireren, anderen gingen volledig los in andere richtingen.

Al met al maakte dit het niet eenvoudig voor de jury, die in korte tijd de belangrijke beslissing moest nemen wie de winnaar werd en bij alle Nederlandse Apple Premium Resellers getoond zou worden. Uiteindelijk is er dan toch een winnaar uitgekomen: Jordy van Geldorp met de volgende inzending.

Zijn Snow Leopard countdown clock was volgens de jury een combinatie van goed technisch werk (de klok start als een eigen programma op) en een helder en aantrekkelijk ogend ontwerp dat goed past bij de Nederlandse APR’s. Daarmee heeft Jordy niet alleen de eer gewonnen dat zijn klok door heel Nederland te zien zal zijn, maar krijgt hij ook een gloednieuwe 13 inch MacBook Pro. Gefeliciteerd!

Er zijn echter meer inzendingen die volgens de jury waardering verdienen. Daarom zal One More Thing binnenkort een digitale tentoonstelling organiseren waarin alle 78 ontwerpen getoond worden. Een jury zal een aantal van deze ontwerpen uitlichten en wellicht worden er nóg meer prijzen uitgereikt onder de inzendingen. Stay tuned!

Reageer op artikel:
And the winner is….
Sluiten