Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 8 augustus 2009

Afrekenen op een iPhone

Het levert altijd een besmuikte glimlach op. Een Apple winkel waar het kassasysteem op Windows draait. Al dan niet via VMware. Tot voor kort was dit realiteit in de meeste Apple winkels in Nederland. Maar het kan ook anders!

Spijkerbroekenwinkel Self Edge neemt haar kassasyteem zeer serieus. Zij gebruiken namelijk iPhones voor het afrekenen van broeken. In de koptelefooningang van de iPhone zit een credit card lezer. Deze werkt samen met een app. Dankzij het aanraakgevoelige scherm van de iPhone kunnen klanten hun handtekening zetten alvorens de bon naar jouw e-mailadres verstuurd wordt. Om het helemaal mooi te maken, vind je op de bon ook een Google Maps kaartje met de locatie van je betaling.

Apple Stores in Amerika werken op dit moment nog met op Windows gebaseerde handsets, maar hier schijnt binnenkort verandering in te komen. Sinds iPhone 3.0 is het namelijk mogelijk om een app te laten spreken met een accessoire. Dankzij deze feature behoort dit hopelijk tot de verleden tijd.

Reageer op artikel:
Afrekenen op een iPhone
Sluiten