Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 12 augustus 2009

Adobe CS voortaan Intel only

Adobe zal het pakket Adobe Creative Suite in de toekomst alleen uitbrengen voor Intel Macs. Macs met een PowerPC chip (G3, G4, G5) zullen niet meer ondersteund worden. Adobe Creative Suite 4 is de laatste versie die nog op PowerPC gebaseerde Macs werkt. Dit blijkt uit een FAQ op adobe.com.

[textquote]Adobe intends for future versions of the Creative Suite range of products to run on Intel based Macs with no support for their installation on PowerPC systems. Creative Suite customers benefit from working on the latest hardware and operating systems. The majority of PowerPC platform users have transitioned to more current configurations, prompting Adobe to suspend support for the PowerPC platform.[/textquote]
Adobe volgt met deze stap een trend van Apple. Langzamerhand wordt afstand gedaan van oude technieken. Het nieuwe besturingssysteem Snow Leopard draait namelijk ook alleen op Intel Macs. Daarnaast is het mogelijk om bij installatie van het Snow Leopard Rosetta achterwege te laten. PowerPC is niet meer.

Reageer op artikel:
Adobe CS voortaan Intel only
Sluiten