Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 31 juli 2009

Makkelijk vrienden maken met E

Je zit in de kroeg. Je ontmoet wederom de vrouw van je leven. Je wilt dit keer geen klap in je gezicht en vraagt dus niet haar nummer. Nee, je geeft haar je Facebook naam. Maar wat was die ook alweer? Je bent op een congres. Je bent aan het netwerken. Je ontmoet potentiële klanten die je uit de crisis kunnen trekken. Je wilt gegevens uitwisselen, maar je visitekaartjes zitten in je andere colbertje.

My Name is E is een digitale manier om visitekaartjes uit te wisselen. Het is meer dan dat. Je kunt er ook met een handgebaar vriendjes worden op tientallen websites. Van Twitter tot Doppler, van Flickr tot Picasa en van AIM tot Skype.

Wil je werk en privé graag gescheiden houden, dan kan dat. Je kunt namelijk meerdere visitekaartjes aanmaken met aan ieder verschillende gegevens en ‘services’ verbonden. Zo hoeven zakelijke contacten dus niet geconfronteerd te worden met jouw twitterspinselen en kan moeders gevrijwaard worden van eigengeilerij op LinkedIn terwijl ze alleen maar je foto’tjes van Flickr wil zien. Iedere doelgroep zijn eigen ‘gepersonaliseerde’ kaartje.

Het uitwisselen van visitekaartjes op je iPhone gaat bijzonder intuitief. Je selecteert het juiste visitekaartje voor de persoon tegenover je en vervolgense werp je het kaartje naar de ander toe. Dankzij de locatiebepaling weet E dat de persoon tegenover je op jouw visitekaartje wacht. Later dit jaar volgt een fysiek poken-achtig hebbedingetje waarmee je met een druk op de knop je sociale jij uitwisselt met een ander.

Er loert maar één gevaar om de hoek. Wil het wat worden met die vrouw van je leven of die cruciale klant, dan moeten zij wel net als jij beschikken over een My Name is E account. Dan toch maar de achterkant van een bierviltje?

Reageer op artikel:
Makkelijk vrienden maken met E
Sluiten