Kun jij innoveren zoals Apple?

Door: Jan David Hanrath - 6 reacties

Met dank aan Twitter hebben we vandaag een artikel van een jaar oud opgeduikeld op het wereld wijde web. Hierin doet Alain Breillatt verslag van een paneldiscussie onder de titel “Blood, Sweat, and Fear: Great Design Hurts” tijdens het South by Southwest festival in Austin Texas op 8 maart 2008.

Op het podium zaten John Gruber van Daring Fireball, een populair geek weblog met een passie voor Apple en Michael Lopp, Software Design manager bij Apple. Een oude rot bij Apple als het gaat om productontwikkeling, die onder een schuilnaam ook een interessant eigen weblog heeft.

Gespreksonderwerp: hoe komt het toch dat Apple elke keer weer met briljante ideeën en producten komt en dat het woord innovatie inmiddels synoniem is met Apple?

Het originele artikel is te vinden op Pragmatic Marketing. Een slechte automatische vertaling door Google naar het Nederlands vind je hier.

Veel leesplezier.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  JdW

  Volgens mij geen nieuws, maar wel leuk: een goede opsomming. Ik ben benieuwd of de nieuwe tablet mac weer zo’n innovatie is, of dat het een nieuwe Newton wordt….

  Eerste reactie!!

 • Profielfoto
  IntoCircles

  Daar zitten een paar zeer interesante links tussen! Dank daarvoor.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik zeg het nog maar eens: focus.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @JdW:

  De Newton was super, geweldig, kon dingen die mensen op hun pc amper hadden gezien (internetten waar je ook was met een telefoonkabeltje in een modem steken), overal waar je kwam kon je een printer aansluiten, of zelfs draadloos printen, maar was te vroeg gelanceerd: de specifieke hardware benodigd om te doen wat de Newton kon was simpelweg nog te groot, met als gevolg een te groot apparaat, maar afgezien daarvan was het een super machine.
  Niets dan lof over de Newton familie.
  Doet nog steeds pijn, maar Jobs had gelijk: de tijd, de techniek en het grote publiek, was er nog niet rijp voor.

 • Profielfoto
  Superflu

  “Op het podium zaten John Gruber van Daring Fireball, een populair geek weblog met een passie voor Apple en Michael Lopp, Software Design manager bij Apple.”

  Verwarrende zin.

  Ontbreekt er daar geen komma?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Wellicht heeft Gruber een passie voor Michael?:-)