Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 juli 2009
Leestijd: 1 minuut

Jonathan Ive doet graag iets met z’n handen

Apple’s designgoeroe Jonathan Ive (Jony voor vrienden) heeft een boekje opengedaan over de gang van zaken op de ontwerpafdeling in Cupertino. Dat deed hij tijdens een ‘Innovation Night’ op het Royal College of Arts in Londen. Daar moest ie toch zijn om z’n zoveelste eredoctoraat in ontvangst te nemen.

Zo biecht Ive op dat hij bijzonder slecht is in het maken van schetsen. Hij probeert daarom om een idee zo snel mogelijk om te zetten in een object door meteen te beginnen met het maken van prototypes. Verder vindt hij zichzelf een slechte presentator (oordeelt u zelf) en focust hij zich daarom het liefst op het ontwerpen. Daarbij wil hij zich niet teveel aantrekken van meningen van anderen. Focusgroepen komen er daarom niet in op Ive’s kantoor. ‘Daarmee voorkom je vooral dat je iemand voor het hoofd stoot, je krijgt er geen betere producten door’, zo meent hij.

Op de vraag waar hij zelf ontevreden over was bij het ontwerp van de eerste iPhone bleef Ive vaag. Het enige dat hij wilde zeggen is dat ‘ontwerpers nooit tevreden zijn’… gelukkig maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.