Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 31 juli 2009

In memoriam: iMac G4

Er waart een lijst rond in Cupertino. Een lijst waar geen enkele Mac op wil voorkomen. Maar op een dag blijkt het noodlot onafwendbaar en is je tijd gekomen. Binnenkort is het de beurt aan de iMac G4.

We hebben het natuurlijk over de murder death kill lijst van Apple. De lijst met computers die niet meer worden ondersteund omdat ze 7 jaar of ouder zijn. Je hoeft er niet meer mee aan te kloppen bij Apple. Er zijn geen onderdelen meer voor beschikbaar. Het is genoeg geweest. Op 15 september is het de beurt aan de iMac G4.

De iMac G4 was de opvolger van de originele iMac. In januari 2002 kondigde Steve Jobs de nieuwe iMac aan tijdens Macworld. Met de iMac G4 kreeg de consumenten computer een LCD scherm, de toen razendsnelle G4 processor en een superdrive. Grootste verandering was wel de vormgeving; wederom revolutionair. “Let each element be true to itself,” zei Steve tegen Jonathan Ive in de achtertuin van zijn huis in oud Palo Alto. Het gevolg was een ontwerp waarbij scherm en computer van elkaar gescheiden waren. Museumstuk iMac G4 is twee en een half jaar oud geworden. Toen werd de iMac G5 uitgebracht waarbij de computer achter het scherm was weggewerkt.

Heb jij nog een eerste generatie iMac G4 fier op je bureau staan? Koester hem en geef hem 15 september een dikke knuffel. Opdat wij niet vergeten…

Reageer op artikel:
In memoriam: iMac G4
Sluiten