Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 29 juli 2009

iDisk voor onderweg

iDisk is de netwerk hardeschijf die je krijgt bij een abonnement op MobileMe. Het verschijnt al jaren in de Finder onder je Macintosh HD en is over je jaren geleidelijk aan groter en groter gegroeid. Momenteel krijg je 20 Gigabyte die je zelf mag verdelen over je e-mail en iDisk. De public-folder op de iDisk stelt je in staat om met het grootste gemak bestanden te delen met zowel Mac als Windowsgebruikers.

Nu kun je je iDisk ook permanent bij je hebben, want zojuist is de langverwachte MobileMe iDisk-app in de App Store verschenen. Het programmaatje, dat door Apple zelf is gemaakt, kost niets en stelt je in staat om alle door het iPhone OS ondersteunde bestanden vanaf je iDisk op je iPhone of iPod Touch te bekijken.

Je kunt delen van teksten met kopieren en plakken overnemen naar andere iPhone apps, maar de documenten op de iDisk zijn niet te wijzigen of te verplaatsen op de iPhone zelf. De app filtert zelf je contactenlijst op mensen met een @me.com en @mac.com e-mailadres. Hierdoor is het vinden van andermans publieke mappen een koud kunstje. Je eigen documenten deel je eenvoudig door mensen vanuit de iDisk app een e-mail te sturen met een downloadlink, optioneel voorzien van wachtwoord en houdbaarheidsdatum.

Een filmpje dat alle mogelijkheden van de app laat zien staat op de website van Apple.

Eén probleem lost de iDisk app niet op en dat is de beperkte snelheid van MobileMe in Europa. Net als iDisk op je Mac is iDisk op de iPhone eigenlijk te traag om lekker te werken met grote bestanden. Het wordt tijd dat Apple eens wat meer geld gaat uitgeven aan de snelheid van de transatlantische verbinding of aan een MobileMe-serverinfrastructuur in Europa.

Wat vind jij van iDisk op de iPhone/iPod Touch?

Reageer op artikel:
iDisk voor onderweg
Sluiten