Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 27 juli 2009
Leestijd: 1 minuut

Financial Times gooit olie op Apple tablet-vuur

Afgelopen vrijdag kwam AppleInsider met een gedurfde bewering: na jaren van ontwikkeling zou Apple nu eindelijk bijna zo ver zijn om een compleet nieuw product te introduceren: een compacte tablet computer. De website beweert dat betrouwbare bronnen het tabletproject al vier jaar volgen. Steve Jobs zou persoonlijk zeer betrokken zijn bij het project en nu, na vier jaar ontwikkeling, pas tevreden zijn. De tablet Mac heeft mobiel internet aan boord dat in de VS geleverd zou worden door Verizon, een grote concurrent van iPhone carrier AT&T. Het apparaat komt in het eerste kwartaal van 2010 op de markt volgens AppleInsider.

De Amerikaanse Financial Times gaat nog verder en beweert dat Apple al in september een tablet op de markt zal onthullen, gelijktijdig met een serie nieuwe iPods. Opvallend is dat de Financial Times de nadruk legt op de iTunes Store als belangrijk element voor de Mac tablet. De krant schrijft dat Apple samenwerkt met grote platenmaatschappijen aan een geheimzinnig project met de codenaam ‘Cocktail’ waarbinnen een breder aanbod en nieuwe functies voor iTunes tot stand moeten komen. Zo zou iTunes een boekenafdeling krijgen, volgend op Amazon’s Kindle store.

Verhalen over Apple’s plannen voor een Mac tablet doen al jaren de ronde, maar met bovenstaande berichten lijken de geruchten naar een nieuw en waarschijnlijker niveau gebracht te worden. Hoe zou de nieuwe Mac tablet er volgens jou uit moeten zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Financial Times gooit olie op Apple tablet-vuur
Sluiten