PfBee
PfBee Nieuws 7 juli 2009
Leestijd: 1 minuut

De Tour op je iPhone

De Tour de France is vandaag al weer toe aan de vierde etappe, een ploegentijdrit. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om lekker voor de tv van het wielerspektakel te kunnen genieten en ook geen computer voor handen hebben dan biedt zoals zo vaak de iPhone redding. Er zijn namelijk meerdere manieren om de Tour live te volgen via je Apple-smartphone.

Ten eerste is er de mogelijkheid om naar de AppStore te grijpen. Hierin zijn meerdere apps te vinden die je live op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de Tour. De populairste, en meteen ook de meest gedownloade gratis app in de Nederlandse Appstore, is een applicatie die door de Rabobank tourploeg is uitgebracht. Rabo iTour stelt de wielerliefhebber met een iPhone of iPod touch in staat om iedere etappe live te volgen door middel van een iedere 30 seconden ververste actuele stand. Daarnaast bevat de app natuurlijk nieuws over de Raboploeg en de klassementen voor de verschillende truien.

Omdat simpele tijden en actuele standen een beetje magertjes overkomen in het huidige 3G- en Wifi-tijdperk heeft de NOS daarnaast een Tour-livestream beschikbaar gesteld voor de iPhone, welke precies dezelfde beelden aanbiedt als die de kijkers naar Nederland 1 te zien krijgen. Surf hiervoor op je iPhone naar m.nos.nl, scroll een stukje naar beneden en tik op de ‘live Tour 2009’ banner. De stream is ook beschikbaar over 3G waardoor Tour kijken in het park of op het terras mogelijk wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De Tour op je iPhone
Sluiten