Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 juli 2009

Beveilingslek gevonden in iPhone’s SMS App

Niemand minder dan Charlie Miller maakte vandaag bekend dat er een groot veiligheidslek zit in Apple’s iPhone. Als Mac OS X beveiliginsexpert en schrijver van het Mac Hacker’s Handbook kan zijn ontdekking zeer serieus genomen worden.

Apple heeft er dan ook geen gras over laten groeien en is druk bezig om het lek te dichten, aldus Miller die naar eigen zeggen een overeenkomst met Apple heeft gesloten om geen verdere informatie over het lek los te laten. Het enige dat wel bekend werd was het feit dat de zwakke plek zich in de SMS app bevindt. Via een bepaalde methode zou het mogelijk te zijn om via een bericht kwaadaardige software op de iPhone te installeren. Daarmee zouden vervolgens persoonlijke gegevens gestolen kunnen worden of gesprekken worden afgeluisterd.

Apple verwacht voor het eind van de maand het lek gedicht te hebben, wellicht met de uitkomst van iPhone OS 3.1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beveilingslek gevonden in iPhone’s SMS App
Sluiten