Statenweg
Statenweg Nieuws 1 juli 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple krijgt grip op de dip

In de eerste maanden van dit jaar kreeg Apple het een beetje benauwd. De verkoop van Macs liet toen een achteruitgang zien met als voornaamste oorzaak de teruglopende vraag door de economische crisis.

Volgens analist Kathryn Huberty van Morgan Stanley kan Apple echter weer opgelucht ademhalen. Zij stelt aan de hand van recente marktcijfers dat de verkoop sinds mei een sterke opleving laat zien. In deze maand gingen volgens haar 25% meer Macs over de toonbank dan in april, terwijl de gehele markt voor pc’s in dezelfde periode slechts 1% groeide. Deze trend zette door in juni, nadat Apple nieuwe modellen introduceerde en de prijzen verlaagde.

Door deze goede cijfers stelt Huberty haar verwachtingen voor het afgelopen kwartaal (april, mei, juni) met 4% naar boven bij – van 2,4 miljoen naar 2,5 miljoen verkochte units. Hierdoor zou de verkoop 25% hoger uitkomen dan het eerste kwartaal van dit jaar en slechts 1% lager dan hetzelfde kwartaal vorig jaar, en dat is netjes gezien de economische situatie. Eind deze maand maakt Apple de financiële resultaten bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.