PfBee
PfBee Geruchten 3 juli 2009

Apple dumpt Nvidia?

Apple zou Nvidia hebben gedumpt als leverancier van grafische chips voor hun volledige productlijn. De hoge heren bij Apple zouden in niet mis te verstane bewoordingen hebben duidelijk gemaakt dat ze Nvidia nog niet hebben kunnen vergeven voor de problemen met de GeForce 8600M GT grafische processor uit de vorige generatie MacBook Pro.

Deze kon vanwege een productiefout het beeld vervormen. Nvidia ontkende eerst dat het probleem ook de chips zou betreffen die aan Apple waren geleverd. Er moest eigen onderzoek van Apple aan te pas komen om vast te stellen dat dit wel het geval was. Hier lijken de hoge heren in Cupertino dus nog niet overheen te zijn en zij zouden nu dan ook aan Nvidia hebben duidelijk gemaakt wat zij van hun werk vinden om ze vervolgens de deur te wijzen.

Deze mogelijke stap van Apple is helaas niet zonder meer goed nieuws voor Mac-gebruikers. De door Nvidia geleverde Geforce 9400M chipset is namelijk overduidelijk sneller dan de concurrentie. Toekomstige Mac’s zullen waarschijnlijk weer worden uitgerust met geïntegreerde grafische chips van Intel, die op dit moment die van Nvidia nog niet kunnen bijhouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple dumpt Nvidia?
Sluiten