Statenweg
Statenweg Nieuws 15 juni 2009

TomTom ontkent overnamegeruchten

“Wij zijn niet benaderd door Apple,” aldus topman Harold Goddijn van TomTom over een mogelijke overname door het Amerikaanse bedrijf. Afgelopen vrijdag ontstond het gerucht dat Apple van plan is een belang te nemen in de onderneming.

Vorige week kondigde TomTom aan turn-by-turn navigatie mogelijk te maken op de iPhone. De Nederlandse producent van navigatiesystemen komt later deze zomer met een eigen iPhone app en een accessoire voor in de auto.

Het aandeel TomTom maakte vorige week een flinke sprong na dit nieuws. Gisteren liet TomTom echter weten voor 430 miljoen euro nieuwe aandelen uit te geven. Hiermee wil de onderneming geld ophalen voor het wegwerken van schulden als gevolg van de overname van TeleAtlas in 2007.

Reageer op artikel:
TomTom ontkent overnamegeruchten
Sluiten