PfBee
PfBee Nieuws 8 juni 2009

TomTom brengt ‘echte’ navigatie naar iPhone

Niet alleen het Amerikaanse Apple toonde vandaag nieuwe hardware, ook het Nederlandse TomTom kwam met een grote aankondiging tijdens de keynote op de WWDC. De fabrikant van navigatiesystemen zal namelijk deze zomer eindelijk de iPhone in staat stellen om je ‘turn-by-turn’ naar je bestemming te loodsen. Dit was hiervoor enkel mogelijk via enkele, op Google Maps gebaseerde, oplossingen die enkel te installeren waren via een jailbreak en niet altijd ideaal werkten.

Naast een navigatie app zal er ook een speciale iPhone-houder verschijnen van TomTom om de smartphone aan de voorruit van je auto te bevestigen. De houder functioneert daarnaast als oplader via de dockconnector en zou ook nog eens het GPS-signaal moeten versterken. TomTom wijst ook nog op de mogelijkheid om er mee handsfree te bellen en muziek te luisteren via de geluidsinstallatie van je auto. Hoeveel de houder en de bijbehorende app moeten gaan kosten vertelde de mede-oprichter en CTO van TomTom, Peter-Frans Pauwels, helaas niet tijdens zijn presentatie in San Francisco.

De app maakte in ieder geval indruk op de aanwezigen bij de keynote, zij het misschien niet zoveel als het accent van de man die op het podium stond. ” “We’ll uuush the built in navigation opshhion.” I have a Licensh to Navigate. “, was de wijze waarop Gizmodo in hun liveblog melding maakten van Pauwels’ aankondiging dat de TomTom app de ingebouwde GPS van de iPhone gaat gebruiken.

Reageer op artikel:
TomTom brengt ‘echte’ navigatie naar iPhone
Sluiten