Anoniem
Anoniem Nieuws 26 juni 2009

Thriller bestormt opnieuw de hitlijsten

Op dag van Michael Jackson’s overlijden gaat zijn album Thriller opnieuw de hitlijsten aanvoeren. In de Nederlandse iTunes Store staat op het moment van schrijven het het album op een tweede plaats. In de VS schijnt het muziekdocument uit 1982 opnieuw op nummer 1 te staan.

Thriller is het best verkochte album ooit. Zelfs de Beatles hebben nooit zoveel exemplaren van een enkel album verkocht. Maar liefst 80 weken stond de – toen nog vinyl – plaat in de Billboard lijsten. Hoewel het origineel al 27 jaar oud is, kan menig jeugdige muziekliefhebber de grootste hits uit volle borst meezingen.

Thriller kwam uit toen muziekzenders als MTV nog in de kinderschoenen stonden. De videoclip was net een aantal jaren aan zijn opmars bezig, toen Michael Jackson met een opzienbarende 13 minuten durende mini-film kwam. Nog altijd zijn er mensen die dit de beste videoclip ooit noemen.

Michael Jackson is vannacht op 50-jarige leeftijd overleden in Los Angeles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thriller bestormt opnieuw de hitlijsten
Sluiten