Statenweg
Statenweg Nieuws 11 juni 2009

The Podfather wordt CEO van Palm

Voormalig Apple executive Jon Rubinstein is woensdag benoemd tot chairman en CEO van Palm Inc, nadat de huidige kapitein op het schip Ed Colligan heeft aangekondigd het bedrijf na 16 jaar te verlaten.

Rubinstein behoorde tot het team van nieuwe mensen dat aan het einde van het vorige decenium Apple uit een dal wist te trekken. Hij was bij Apple onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eerste iPod die in 2001 op de markt kwam.

Sinds zijn overstap naar Palm in 2007, heeft Rubinstein zich vooral gericht op productinnovatie. Hij was betrokken bij het mobiele besturingssysteem webOS en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Palm Pre, die afgelopen week gelanceerd werd. De Pre wordt gezien als een van de weinige serieuze concurrenten voor de iPhone.

Reageer op artikel:
The Podfather wordt CEO van Palm
Sluiten