Statenweg
Statenweg Nieuws 23 juni 2009

Steve Jobs is terug, zo lijkt het

CNBC’s Jim Goldman weet het zeker: Steve Jobs is weer aan het werk bij Apple. Tenminste twee medewerkers van het bedrijf hebben tegenover hem bevestigd dat zij Steve maandag gezien hebben op de Apple-campus in Cupertino. De CEO van Apple ging afgelopen januari met medisch verlof en heeft naar verluidt in april een levertransplantatie ondergaan.

Apple heeft in de afgelopen maanden meerdere malen bevestigd dat Steve Jobs eind juni terug zal keren. De vraag rijst echter of de verklaring van de medewerkers voldoende is om aan te nemen dat hij (met nog een week te gaan tot het einde van de maand) daadwerkelijk weer aan het werk is, aangezien Jobs de laatste weken al vaker gesignaleerd is op de campus. Een officiële verklaring van Apple over zijn terugkomst is er (nog) niet.

Een andere aanwijzing voor Steve’s terugkeer is te vinden in een persbericht dat Apple gisteren publiceerde. Jobs wordt hierin geciteerd over het succes van de nieuwste iPhone, die sinds vrijdag in de winkels ligt. Het betreft zijn eerste publieke statement sinds zijn vertrek op 21 januari.

Ook valt op dat de naam van de onlangs geïntroduceerde iPhone in het persbericht gewijzigd is van ‘iPhone 3G S’ in ‘iPhone 3GS’ (zonder spatie). Velen zien hierin de invloed van Steve Jobs, die veel waarde hecht aan details en mogelijk niet tevreden was met de vorige schrijfwijze (de Apple-website is nog niet geheel aangepast). In de afgelopen weken bleek dat veel mensen moeite hebben met de uitspraak van de naam in meervoudsvorm.

Naast Steve Jobs lijkt ook Dan Lyons de draad weer op te pakken. Tot afgelopen zomer schreef hij onder het pseudoniem Fake Steve Jobs een satirische blog over het leven van Apple’s CEO, dat in korte tijd erg populair werd en uitmondde in een boek. Nadat de gezondheid van de echte Steve zichtbaar achteruit ging, besloot hij hiermee te stoppen.

Reageer op artikel:
Steve Jobs is terug, zo lijkt het
Sluiten