Steve Jobs is terug, zo lijkt het

Door: Statenweg - 10 reacties

CNBC’s Jim Goldman weet het zeker: Steve Jobs is weer aan het werk bij Apple. Tenminste twee medewerkers van het bedrijf hebben tegenover hem bevestigd dat zij Steve maandag gezien hebben op de Apple-campus in Cupertino. De CEO van Apple ging afgelopen januari met medisch verlof en heeft naar verluidt in april een levertransplantatie ondergaan.

Apple heeft in de afgelopen maanden meerdere malen bevestigd dat Steve Jobs eind juni terug zal keren. De vraag rijst echter of de verklaring van de medewerkers voldoende is om aan te nemen dat hij (met nog een week te gaan tot het einde van de maand) daadwerkelijk weer aan het werk is, aangezien Jobs de laatste weken al vaker gesignaleerd is op de campus. Een offici├źle verklaring van Apple over zijn terugkomst is er (nog) niet.

Een andere aanwijzing voor Steve’s terugkeer is te vinden in een persbericht dat Apple gisteren publiceerde. Jobs wordt hierin geciteerd over het succes van de nieuwste iPhone, die sinds vrijdag in de winkels ligt. Het betreft zijn eerste publieke statement sinds zijn vertrek op 21 januari.

Ook valt op dat de naam van de onlangs ge├»ntroduceerde iPhone in het persbericht gewijzigd is van ‘iPhone 3G S’ in ‘iPhone 3GS’ (zonder spatie). Velen zien hierin de invloed van Steve Jobs, die veel waarde hecht aan details en mogelijk niet tevreden was met de vorige schrijfwijze (de Apple-website is nog niet geheel aangepast). In de afgelopen weken bleek dat veel mensen moeite hebben met de uitspraak van de naam in meervoudsvorm.

Naast Steve Jobs lijkt ook Dan Lyons de draad weer op te pakken. Tot afgelopen zomer schreef hij onder het pseudoniem Fake Steve Jobs een satirische blog over het leven van Apple’s CEO, dat in korte tijd erg populair werd en uitmondde in een boek. Nadat de gezondheid van de echte Steve zichtbaar achteruit ging, besloot hij hiermee te stoppen.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Toinef

  maar nu de grote vraag, staat de mercedes er alweer?

 • Profielfoto
  iMirk

  @Toinef
  Op de invalide-plaats!
  (volgens mij wel of hij gaat hardlopend naar infinite loop 1 met zijn mooie nike+ setje!)

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Logisch dat het 3GS moet zijn. Welke sukkel bedenkt dat nou.. 3G S.
  Grafisch is het lelijk, zoekmachines slaan op hol bij zo’n naam en je moet bij het lezen bijna zoeken of die S er achter staat..

  Ik zou zelf eerder gekozen hebben voor 3Gs.

  Klein detail grote gevolgen.
  Blij dat Steve weer terug is:P

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ow god, Steva aanbidders, kom er maar in!

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Hadden ze het beter iPhone 3G G2 kunnen noemen :p

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Moet 3Gs zijn met een vierkantje om de s

 • Profielfoto
  snipper

  @Koetjesreep: ok komt-ie: De S is van Steve

 • Profielfoto
  pk08

  Hoi hoi Steve Jobs is terug, en nu? Word ik er beter van? Verdien ik meer? Gaat mijn belastingen nu omlaag?
  :( :angry: laat gaan wat die man doet,maak je eigen leven spannender.

 • Profielfoto
  Yada

  @ pk08
  Ik weet nog niet of je het doorhad maar dit is een Appleblog…

 • Profielfoto
  ctxppc

  @pk08: We leven niet van hem, we weten het (bijna) allemaal. Maar dit is onze “cult” van de “schepper” van Apple. Vergeet niet, dit is een Apple-blog.