“Steve Jobs in aantocht, maar niet op WWDC”

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

De doorgaans goed-ingelichte bronnen van de Wall Street Journal zeggen te weten dat de terugkeer van Apple CEO Steve Jobs aanstaande is. Na een ziekteverlof van bijna een half jaar keert Steve in juni terug naar Infinite Loop 1 in Cupertino. Op zich zal dit weinigen verrassen aangezien Jobs bij zijn tijdelijke vertrek zelf bekend maakte in juni terug te keren. De WSJ heeft echter meer informatie weten te ontfutselen uit eigen bronnen.

Zo weet de krant te melden dat Steve niet zal verschijnen tijdens de WWDC keynote speech die aanstaande maandag gehouden wordt, daarmee de hoop op een spectaulaire ‘One More Thing’ de grond-indrukkend. Wel zal Steve, die volledig hersteld zou zijn van zijn ‘gezondheidscrisis’, eind deze maand gastheer zijn op een Apple Special Event. De WSJ denkt overigens dat dit evenement niet de gelegenheid zal zijn waarop een nieuw model iPhone wordt aangekondigd. Die kunnen we in tegenstelling tot his-Steveness wél aanstaande maandag verwachten.

The Wall Street Journal merkt verder op dat Steve’s afwezigheid van de afgelopen maanden heeft bewezen dat Apple ook kan floreren met CFO Tim Cook aan het roer. Het aandeel Apple is in die periode immers 68% gestegen, terwijl de aandelenmarkten gemiddeld slechts 24% omhoog gingen. Deze analyse lijkt aandeelhouders gunstig te stemmen (het aandeel Apple staat in de voorbeurs al flink in de plus) maar houdt geen rekening van de lange-termijneffecten van het ontbreken van Steve’s visie op Apple. Des te beter is het nieuws dat Jobs deze maand de touwtjes weer in handen krijgt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  jammer dat hij niet op de wwdc komt, maar leuk dat hij toch weer terug komt

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Welcome back, Steve!!

 • Profielfoto
  iDude

  mijn voorspelling: geen steve op wwdc, wel nieuwe iphones en os 3.0

  wie volgt?

 • Profielfoto
  rednesed

  Of misschien doen ze een video-chat met Steve (vanop z’n ziekenbed) via de nieuwe iPhone.

  Meteen een lawine aan goed nieuws. (tenzij hij er slecht uitziet)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Steve jongen we hebben je gemist!

  Hoop wel dat OSX SnowLeopard uitkomt. Misschien wel op die Special Event of gewoon op de WWDC.

 • Profielfoto
  pinkie

  Ik heb hem helemaal niet gemist.

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  WWDC is het teken van iPhone 3.0, nieuwe iPod Touch? en Snow Leopard.
  Op het Special Event een van die apparaten die in de iPhone 3.0 Dev. was gevonden iProd ofzo?

 • Profielfoto
  Aidovive

  WWDC zal gaan over de nieuwe OSen en ik denk dat daar specifieke hardware om de OSen op te laten draaien ook wel onderdeel van zullen zijn. Dus misschien krijgen we nog nieuwe randapparatuur te zien ook. Zoals ook met de TimeCapsule toen.

 • Profielfoto
  Maced.2

  Snow Leopard zal zeker nog niet uitkomen
  die is nog volop in de beta..en die loopt nog niet erg vlot moet ik zeggen. :D

  We zien maandag wel wat er komen gaat en wat STEVE te vertellen heeft… :D :D

 • Profielfoto
  Spinvis

  Snow Leopard draait iig beter dan 10.5.7, er zijn wat schoonheidsfoutjes te vinden, maar meer dan dat niet hoor, ow en instabiliteit van Safari, iWork en iLife! Office for Mac is ook nog niet compatible met 10.6… Toch nog wel wat zaken… :X

  Op het WWDC wordt iPhone OS 3 aangekondigd samen met nieuwe hardware en Snow Leopard wordt ook aangekondigd. Steve komt zeker niet op het WWDC.

 • Profielfoto
  ctxppc
 • Profielfoto
  Tuvok

  Die man doet goede dingen maar hem ‘his-Steveness’ noemen, daar wordt ik wel misselijk van. Hij wordt vaak op One More Thing bijna heilig verklaard. Wellicht moeten we straks op onze knietjes bidden richting Cupertino ;)