Snow Leopard verraadt Tablet?

De geruchten over een tablet Mac met touchscreen gaan al enige tijd de ronde. Apple heeft in lijn met tradities nog nooit iets losgelaten over een ‘reuzen iPhone’. Wel heeft Steve Jobs in een eerdere keynote aangegeven dat standaard interfaces zoals Mac OS X en Windows niet geschikt zijn voor bediening met de vinger.

Erica Ogg van CNet denkt vijf aanwijzingen te hebben gevonden in nieuwe features in Snow Leopard, die kunnen duiden op een nieuw Apple apparaat dat wel met dikke vingers kan worden bediend.

Zo heb je in Snow Leopard door de integratie van Expose en het Dock, geen toetsenbord meer nodig om Expose te starten, zo lijken de verdwijnende knoppen van Quicktime X meer op de interface van de iPhone en zo blijf je netjes in de Stacks-weergave, wanneer je binnen een Stack op een map klikt. Allemaal acties die makkelijk zijn uit te voeren met vingers op een aanraak-gevoelig scherm.

De volledige analyse vind je hier. Na september wordt het dus extra opletten…

Reageer op artikel:
Snow Leopard verraadt Tablet?
Sluiten