PfBee
PfBee Nieuws 8 juni 2009

Safari 4 final uitgebracht

Naast alle lekkermakertjes over de nieuwe functies van iPhone OS 3.0 en Mac OS X Snow Leopard, die respectievelijk over anderhalve week en drie maanden uitkomen, was er tijdens de keynote op de WWDC ook nog nieuws over een stukje software dat wel meteen beschikbaar is. Apple heeft namelijk het beta label van Safari 4 afgehaald en de browser is dan ook nu voor zowel Mac als Windows te downloaden bij Apple of binnen te halen via Software-update.

De nieuwste versie van Safari brengt onder andere functies als Top Sites, waarmee de gebruiker in een oogopslag te zien krijgt welke sites hij het meest bezoekt, en de mogelijkheid om de browsegeschiedenis te bekijken in een coverflow weergave. Het grootste uiterlijke verschil tussen de laaste beta van Safari 4 en de zojuist uitgebrachte final versie lijkt hem te zitten in het verplaatsen van de tabs. Waar deze bij de beta nog de titelbalk vormden zijn zij nu weer naar hun oude positie onder de bladwijzerbalk verhuisd.

Reageer op artikel:
Safari 4 final uitgebracht
Sluiten