Safari 4 al meer dan 11 miljoen keer gedownload

Door: Statenweg - 46 reacties

Apple heeft bekend gemaakt dat Safari 4 in drie dagen tijd 11 miljoen keer is gedowload. Afgelopen maandag presenteerde het bedrijf de nieuwste versie van de browser met functies als Top sites, Full History Search en Cover Flow. Sinds februari was al een bètaversie beschikbaar. Opvallend is, dat meer dan de helft van de downloads (6 miljoen) bestemd was voor Windows. Wereldwijd zijn er momenteel 70 miljoen Safari-gebruikers.

Apple claimt dat Safari de snelste internetbroser is: ten minste 3x sneller dan Internet Explorer 8 en Firefox 3. Ook ondersteunt versie 4 HTML 5 en geavanceerde CSS-effecten. Met de komst van Snow Leopard zal het programma door de 64-bit-uitvoering nog beter presteren op snelheid en stabiliteit. Doordat plug-ins (vaak verantwoordelijk voor crashes) in onafhankelijke processen uitgevoerd worden, zal een eventuele crash de stabiliteit van Safari niet in gevaar brengen.

Reacties

46 reacties
 • Profielfoto
  Statenweg

  Weet iemand hoe ik die tabbladen weer in de titelbalk krijg?

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik heb hem ook gedownload en ik moet zeggen dat hij inderdaad aardig snel is. Zoals er in het artikel al staat vermeld is hij sneller dan Internet Explorer 8 en Firefox 3.

 • Profielfoto
  basiel

  Ik moet zeggen dat ik danig onder de indruk ben van de snelheid van Safari 4. Een site die in safari 3 en firefox bijna niet open gaat omdat er teveel javascript moet worden uitgevoerd op mijn G4 powerbook, vliegt onder safari 4. Dank u apple;-)

 • Profielfoto
  roger767

  ik mis toch de bookmarks sidebar van Firefox. Voor de rest een strakke browser.

 • Profielfoto
  Yeti

  Weet iemand toevallig ook hoeveel mensen weer terug zijn gegaan naar 3.2? Ik zie op het forum best wel veel mensen die weer terugwillen vanwege problemen met Rabobank enzo..

 • Profielfoto
  palahala

  Nu maar hopen dat JavaScript-ontwikkelaars (van de websitebouwers) langzame browers blijven gebruiken (maar natuurlijk wél even testen op Safari)…

 • Profielfoto
  thundermuppet

  ben erg tevreden met Safari 4! Volgens Net Applications gebruikt nu al 12% van de Safari users numero 4. zie:

  http://theappleblog.com/2009/06/12/safari-4-sees-huge-demand-11-million-downloads-so-far/

  altijd leuk statistieken…

 • Profielfoto
  nl-x

  Man man man, rot toch op met die cijfers.
  NATUURLIJK is het zo. Je krijgt het namelijk met de automatic updates!

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Wat is er met jou aan de hand zeg, dat je zo meteen moet beginnen schelden?
  Je bent niet eens juist: er zijn een hoop mensen die niet zomaar besluiten onmiddelijk alle updates te downloaden, dus rot jij maar op met je gescheld en ga jezelf maar eens bezinnen hoe je je moet gedragen tegen andere mensen die je niet kent.

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Schelden is niet nodig inderdaad, maar het is wel een punt: Microsoft maakt ook niet trots de download statistieken bekend nadat er een automatische Service-pack update is rondgestuurd.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het onzin daarvan een punt te maken. Het feit dat het in de automatische updates staat, wil nog niet zeggen dat iedereen het ook hoeft te downloaden. Ik download alleen wat ik nodig heb. En wie zo makkelijk gaat schelden, zoek aub een ander webforum. Er zijn speciale sites voor mensen die daarvan houden. Hier houden we daar niet van.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Nu nog 11 Miljoen keer stabieler.. Gister moest ik mijn computer nog opnieuw opstarten, omdat hij een kwartier bleef laden op Top Sites.
  Echt een drama hier, soms gaat het wel goed, maar meestal loopt Safari vast, en kan ik hem niet eens Force Quitten.

  Voor mij tot nu toe de slechtste browser die ik ken, ik wacht wel op een update..

 • Profielfoto
  jordenhoogeveen

  Leuk, safari 4, alleen hij is wel verschrikkelijk traag op mijn Macbook Pro. Jammer

 • Profielfoto
  joetoe

  jep, bij mij ook niet supersnel moet ik zeggen.
  moet vaak lang laden…… :(

  (ook MacbookPro)

 • Profielfoto
  Brokie88

  Hier loopt ie vlot op men Macbook Pro.
  Tziet er allemaal wel wat strakker uit en je moet er wat aan wennen, maar de prestaties zijn zeker te genieten.:-)
  Ook de effectjes bij het openen van een nieuwe tab zijn leuk natuurlijk:p

 • Profielfoto
  Ce

  Het vreemde is dat ik precies het tegenovergestelde ervaar met deze release. Het surfen is dramatisch langzaam. Sites openen niet of slechts na lang wachten. Ook crashes komen veeeel vaker voor. Ik heb enkele dagen geleden mijn laptop opnieuw geformatteerd en het OS er helemaal fris opgezet inclusief de allerlaatste updates. Daarnaast is er nagenoeg geen andere software geinstalleerd. Vreemd, heel vreemd. Ik zou graag terugwillen naar Safari 3. De week volgend op de herinstallatie heb ik Safari 3 probleemloos en snel kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  JH90

  Vind FF3 nog altijd sneller.. heb Safari is flink getest en moet zeggen CSS is beter geworden en het ziet er ook gelikt uit maar om nou te zeggen dat het sneller is..

  Vergeleken met IE8 is Safari op het gebied van Javascript 10x sneller!

 • Profielfoto
  Simon90

  Oh, ik heb nog gewoon de Beta draaien. Niks van een update gehoord. Ik zal het eens handmatig proberen. Top Sites is echt super nutteloos trouwens.

 • Profielfoto
  nl-x

  @all : nouw zeg, tere zieltjes. Is ‘rot toch op’ nou echt een scheldwoord?! Sorry hoor, als ik jullie daarmee gekwetst heb.

  (Of heb ik nou gewoon wat Apple-gelovigen tegen de schenen geschopt?;) )

 • Profielfoto
  Ramsi

  Ik wacht nog liever.
  Ben tevreden over Safari 3.04. Snel zat en stabiel.

 • Profielfoto
  Sc

  Safari 4 gaat lekker, alleen jammer dat de tabbladen niet meer bovenaan staan.. En al die mensen die vinden dat FF3 sneller is? Gaat het opstarten ook sneller dan Safari? Firefox start hier ERG traag op.. (helaas moet ik die nog gebruiken om te internetbankieren)

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  Hier gaat ie heerlijk snel!
  Veel sneller dan Safari 3.2
  Maarja ik draai dan ook Snow Leopard:p

 • Profielfoto
  pitch

  @nl-x: mss moet je het nog een keer met ‘ga toch weg’ proberen,,,:p

  ontopic: ik gebruik lekker 3.2 tot de rabobanksite weer werkt !

 • Profielfoto
  maconly

  TRAAG

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @i93Jeffrey: Dat is toch gelul of niet?

 • Profielfoto
  HakanB

  @mac osx rules!

  Hij heeft het waarschijnlijk over een beta die je op internet kan vinden..;)

 • Profielfoto
  ctxppc

  Safari 4 is TE SNEL. Wanneer ik websites met stomme Javascript-pop-ups open in Safari 3, had ik net de tijd om Javascript uit te schakelen via het “Debug”-menu. Maar nu, ik kan dat niet doen in minder dan 1 seconde!

  Ik ben heel blij met Safari! Of de tabbladen boven of onder de knoppenbalk is, het blijft OK.:D
  Alleen blijft Firefox nog altijd aanwezig op mijn harde schijf voor als er een website (vooral Hotmail/Windows Live, die ik NOOIT meer gebruik). Maar de laatste keer dat ik FF opstartte is zo’n 7 maanden geleden!:p

 • Profielfoto
  Hugoengels

  werkt super:) alleen jammer dat de resolutie 800*600 niet meer wordt ondersteund

 • Profielfoto
  Maersk

  Hij is echt verschrikkelijk snel! Ben weer overgestapt van Firefox naar Safari. Tof!:)

 • Profielfoto
  AST

  Hoe komt iedereen er toch bij dat die tabbladen weer naar onder zijn verplaatst.. Bij mij staan ze nog gewoon bovenaan de browser… (Versie 4.0 (5530.17)) Vreemd?!

 • Profielfoto
  koen

  Broeva! Haro!

 • Profielfoto
  derk

  Snel Hoezo

  1 Computer start langzamer op
  2 Een pagina laden duurt veel langer dan met de vorige versie
  3 Als ik een venster sluit knalt Safari 4.0 eruit
  Dit alles op een mac mini met tijger

 • Profielfoto
  ququlequ

  Ik heb Safari ook maar gebruik hem niet. Alleen om het feit dat ik het gewoon niet voor elkaar krijg het in te stellen dat als ik op een link klink Safari hem opent in een nieuw venster ipv een nieuw tabblad.

 • Profielfoto
  Jesper

  @ ququlequ

  Je kunt rechtermuis klikken op een linkje en vervolgens kiezen voor “Open Link in New Window”

 • Profielfoto
  MacRay

  Zelf ondervind ik veel problemen met Safari 4.0.
  Uitereraard worden de pagina’s veel sneller geladen..maar verschillende linken op webpagina’s kunnen niet worden door geklikt.

  Ik hoop dat veel webdesigners ook Safari 4.0 gebruiken en testen alvorens de websites te lanceren. :O

 • Profielfoto
  iwaard03

  Bij mij werkt hij ook veel trager. De Top sites vind ik echter wel erg mooi, maar doordat hij zo langzaam is gebruik ik het niet. Hopelijk komt er gauw een update of iets dergelijks.

 • Profielfoto
  ququlequ

  @ Jesper

  Maar ik wil, wat gewoon in FF kan, klikken en dat ie automatisch opent in een nieuw tabblad. En dan kan niet in Safari.

 • Profielfoto
  ridesmet

  Ik ben niet echt tevreden over Safari 4 wegens dit:
  http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2032159

 • Profielfoto
  koen

  Voor iedereen met problemen: in het Safari menu staat een ‘Report bugs to Apple’ item. Maak daar gebruik van!! ;)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Och nouja, apple kennende luisteren ze naar de opmerkingen van de gebruikers, dus in de volgende update of snow leopard zullen we wel weer van die zooi af zijn.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Top sites ziet er leuk uit, maar is inderdaad wel een beetje nutteloos. Hij laat dezelfde sites zien als die ik in m’n favorieten balk heb staan. Logisch natuurlijk, maar daardoor niet echt nuttig. Safari 4 werkt wel erg snel en ik heb nog geen problemen gehad.

 • Profielfoto
  Ezra

  Heel fijn allemaal maar ik kan niet internetbankieren via bij Rabobank. ??? Dus ja ik gebruik gewoon Firefox. Trouwens er zit een spelfout er staat gedowload in de eerste zin.

 • Profielfoto
  Night

  11 miljoen keer, duhhhh, hij zit standaard in ‘Software Update’

 • Profielfoto
  JH90

  @ridesmet

  Besteedt Apple toch geen aandacht aan..

  En FF start meestal langzaam op vanwege de vele add-ons (als je die hebt) die.. Safari niet ondersteunt..

 • Profielfoto
  slewes

  Werkt het met de rabobank niet net als met de msn live hotmail pages? Verwijder cookies, et voila

  Broeva Haro!!!

 • Profielfoto
  BartVM

  Moet zeggen safari 4 bevalt me wel op men windows laptop. Vroeger was het traag en kreeg bijna geen websites deftig open, op men mac die ik vroeger had gebruikte ik daarom ook firefox.

  Enige dat ik wel ondervind is dat functies als topsites en bladeren in geschiedenis mijn laptopje dat al niet meer van de jongste is nogal vertragen, maar het is nog doenbaar.