Statenweg
Statenweg Nieuws 13 juni 2009

Safari 4 al meer dan 11 miljoen keer gedownload

Apple heeft bekend gemaakt dat Safari 4 in drie dagen tijd 11 miljoen keer is gedowload. Afgelopen maandag presenteerde het bedrijf de nieuwste versie van de browser met functies als Top sites, Full History Search en Cover Flow. Sinds februari was al een bètaversie beschikbaar. Opvallend is, dat meer dan de helft van de downloads (6 miljoen) bestemd was voor Windows. Wereldwijd zijn er momenteel 70 miljoen Safari-gebruikers.

Apple claimt dat Safari de snelste internetbroser is: ten minste 3x sneller dan Internet Explorer 8 en Firefox 3. Ook ondersteunt versie 4 HTML 5 en geavanceerde CSS-effecten. Met de komst van Snow Leopard zal het programma door de 64-bit-uitvoering nog beter presteren op snelheid en stabiliteit. Doordat plug-ins (vaak verantwoordelijk voor crashes) in onafhankelijke processen uitgevoerd worden, zal een eventuele crash de stabiliteit van Safari niet in gevaar brengen.

Reageer op artikel:
Safari 4 al meer dan 11 miljoen keer gedownload
Sluiten