OMT in Tros Radio Online

Door: Jan David Hanrath - 17 reacties

Klaar voor een beetje borstgeroffel? Komt ie…

Afgelopen maandag heeft OMT samen met iPhoneclub de WWDC keynote van Phil Schiller verslagen in beeld, tekst en geluid. De meer dan drie uur durende live-uitzending is bekeken door 18.000 mensen. Op het hoogtepunt keken er 11.000 mensen gelijktijdig. Dankzij de fantastische service van Ustream ging dit nagenoeg zonder problemen.

De bijna 1.300 abonnees op de SMS-dienst hebben gezamenlijk 11.646 SMS’jes ontvangen en er zijn tijdens de uitzending 2.425 e-mailtjes ontvangen in Studio Statensingel.

Het tekstverslag (liveblog) is live gelezen door bijna 37.000 mensen en in de herhaling hebben inmiddels meer dan 6.500 mensen het keynote-nieuws nagelezen. One More Thing en iPhoneclub samen mochten op maandag bijna 180.000 bezoekers verwelkomen.

Tijdens de uitzending werd tweemaal een prijsvraag georganiseerd. De tweede prijsvraag (hoeveel e-mailtjes heeft studio Statensingel ontvangen tussen 19.00 en 21.00 uur?) is gewonnen door Simon Devos uit Langemark-Poelkapelle in België. Met 1.207 ontvangen e-mailtjes zat hij slechts 6 mailtjes van het werkelijke aantal van 1.213 mailtjes af. Hij wint net als Ruben uit Heesselt, de winnaar van de eerste prijsvraag, een Podbrix Steve Jobspop. Heren, gefeliciteerd.

De live-uitzending (en natuurlijk de aankondigingen in de keynote) was genoeg reden voor de redactie van Tros Radio Online om One More Thing te vragen langs te komen in de studio. Heb je de uitzending gemist, abonneer je dan op de podcast van Radio Online of beluister de uitzending op hun website.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  mac osx rules

  Zal’em aan zetten:)

 • Profielfoto
  Sanne

  Leuk! Ben benieuwd:)

 • Profielfoto
  Art-art

  Mannen (en dame natuurlijk) van harte!
  Het is jullie niet zomaar komen aanwaaien. Jullie zijn al jaren aan de slag (heb toevallig afgelopen week jullie eerste 7 afleveringen zitten beluisteren) en investeren in goede spullen. Hierdoor worden de uitzendingen ook steeds professioneler. Ik luister nog steeds met veel plezier. Radio Online zal ik waarschijnlijk moeten beluisteren via de Podcast.
  Ga zo door!

  Edit: Vraag voor Jan David: Waarom spraken jullie bij RadioOnline steeds over de keynote speech op dinsdag i.p.v. maandag?

 • Profielfoto
  BloomPod

  Doet Gonny ook mee aan de Tros Radio uitzending?

 • Profielfoto
  Yaratje

  Kan je de hele uitzending van jullie nog ergens terugkijken? Op uStream kan ik niets vinden..

  OT: Ik ga straks lekker luisteren:)

 • Profielfoto
  maxim22

  hehe, ik zat er met de wedstrijd er zwaar over. Ik had 10x meer!

 • Profielfoto
  Aidovive

  OMT op naar Hilversum! Wekelijkse radioprogramma over Apple in de ether! :p

 • Profielfoto
  Lennertpichel

  is die ustream nog ergens te bekijken? ik was helaas aan het werk en ik zou de mannen nog wel een keer aan het werk willen zien……

 • Profielfoto
  jimeh

  haha ik gokte op 47 mailtjes bij de prijsvraag:P

 • Profielfoto
  Janozua

  “Dankzij de fantastische service van Ustream ging dit nagenoeg zonder problemen.”
  Oh? Volgens mij ging ie toch meerdere malen down…:p

 • Profielfoto
  Simon

  Ondertussen weet iedereen waar ik woon:)

 • Profielfoto
  Rub3n

  Hmm, in de titel staat “Morgen” dat is toch op zondag dan? in het bericht staat weer “zaterdag”?

 • Profielfoto
  1984

  Ik snap wel waarom ze OMT hebben gevraagd om langs te komen, eerder deze week probeerde Radio 1, Koen van Tongeren telefonisch te bereiken, echter de verbinding was zo slecht (iPhone?) dat ze het maar hebben afgebroken. :sealed:

  http://www.radio1.nl/contents/6099-apple-one-more-thing

 • Profielfoto
  Chillie

  Goed bezig crew.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Erg leuk, Jan David! Ik denk dat de OMT-crew zeer geschikt is om op de radio iets over Apple uit te leggen vanwege hun podcastervaring en het goede taalgebruik voor mensen die er misschien niet al te veel van weten. Je hoort niet een soort computernerd waar niemand iets van snapt, maar iemand die rustig en duidelijk uitleg geeft. Dat is waarschijnlijk waarom de podcast ook zo populair is. Good job!

 • Profielfoto
  mac osx rules

  HAHA Die Fransisco, wat een kneus is dat zeg.