PfBee
PfBee Nieuws 1 juni 2009

Nieuwste Mac-kloner opent zelfs een eigen winkel

De juridische afdeling van Apple gaat het de komende tijd druk krijgen, naast een bijdehante concurrent op de smartphone markt, heeft de volgende Mac-kloner zich al weer aangediend. Dit terwijl de bekendste nog geen week geleden geleden faillissement heeft aangevraagd. Het Amerikaanse bedrijf Quo Computer is namelijk de volgende die niet-Apple hardware gaat verkopen met daarop Mac OS X voorgeïnstalleerd.

Waar vorige Mac-kloons nog voornamelijk standaard PC’s waren waarop Mac OS X was geïnstalleerd willen ze bij Quo zoveel mogelijk de Apple-ervaring gaan nabootsen, wat ook valt af te leiden uit hun website. Het bedrijf wil zich dan ook gaan onderscheiden van andere Mac-kloners door zich te gaan richten op kwaliteit. “Onze ondersteuning wordt van hetzelfde niveau als die van Apple”, wist de oprichter van Quo, Rashanta Da Silva, dan ook trots te melden. Het bedrijf zou zelfs vandaag een eigen winkel hebben geopend in Los Angeles, waar klanten de keuze krijgen uit drie desktop modellen.

Dat dit ongetwijfeld tot een volgende rechtszaak gaat leiden mag geen verrassing heten voor iedere Apple-volger. Een feit waar ook de oprichters van Quo van op de hoogte zijn. Da Silva hoopt echter dat Apple de “waarde zal inzien” van zijn kwalitatief hoogwaardige product en mede daarom zal afzien van een gang naar de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwste Mac-kloner opent zelfs een eigen winkel
Sluiten