Niet alles wordt goedkoper

Door: Jan David Hanrath - 23 reacties

Phil Schiller verraste ons gisteren met de ene na de andere prijsverlaging. MacBooks werden integraal goedkoper. Een Snow Leopard update gaat slechts 29 euro kosten en de ‘oude’ iPhone 3G kost straks bij AT&T nog maar 99 dollar.

In de kassa’s van de Nederlandse APR’s werd vandaag ook nog iets anders ontdekt. Het is niet wereldschokkend, maar wel vreemd.

Het kabeltje met aan de ene kant USB en aan de andere een Dock Connector is 4 euro duurder geworden en kost nu 19 euro. De Universal Dock en de Component AV kabel zijn allebei 6 euro duurder geworden en kosten nu 45 euro.

Om deze narigheid te compenseren, zijn de koptelefoons weer wat goedkoper geworden. De Apple In Ears kosten nu 69 euro in plaats van 79 euro en de standaard koptelefoon met remote en microfoon is 4 euro goedkoper geworden en kost 25 euro.

Ten slotte zullen mensen die een MacBook Air kopen in de doos een USB-to-ethernet-adapter aantreffen, die het installatieproces zonder DVD-speler zal vereenvoudigen.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Solom

  Het dock connector kabeltje was al idioot duur…

 • Profielfoto
  strigoi

  Woah! Echt raar zeg.. Waarom maken ze dat soort dingen nou duurder.. :S

 • Profielfoto
  Afroman

  Omdat Apple gebruikers toch zat geld hebben.

 • Profielfoto
  macnick

  @ Afroman

  Behalve ik dan zeker?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Belachelijk! Dit spul is al schreeuwend duur. Iedereen weet dat kabels en toebehoren tien keer over de kop gaan. Inkoop kost dit soort spul echt enkele euro’s. Waarom ze de marges nog groter maken is mij een raadsel.. Nu gaat het elf keer over de kop :angry:

 • Profielfoto
  pk08

  Apple resellers en dan met name de iCentres zijn boeven als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. Consumentenregels aan hun laars lappen omdat hun eigen voorwaarden iets anders zeggen is gewoon fout en onrechtmatig bezig zijn. FYI eigen huisvoorwaarden zijn ondergeschikt aan het consumenten(wettelijke)voorwaarden/regels.PERIOD! Dat men geld wil verdienen is logisch maar je prijzen belachelijk opvoeren alleen maar voor eigen hebberigheid of onder het mom van “mijn huur/kostenposten is zo hoog ” oid is geen enkel excuus want je kan ook ergens anders een winkel openen dan waar je nu zit. Maarja,maak dat de eigenwijze ondernemer maar wijs die alleen in zijn eigen straatje wil en zal praten.
  Beste oplossing: Gewoon via andere online winkels over de landsgrenzen ( of daar binnen) dit aanschaffen zodat de Reseller vanzelf zich afvraagt: “He?.. hoe komt het zo stil in mijn winkels?”:D

 • Profielfoto
  JanJansen

  @pk8:

  Nog veel beter is gewoon in de online store van Apple kopen dan heb je een perfecte “niet tevreden, geld terug” garantie voor 14 dagen. Levert niet 1 enkel APR.

  Overigens geven Media Markt, Mycom, Dynabyte, e.a. die service ook alleen de APR’s zijn te “schijterig” om dat te doen.

 • Profielfoto
  Italdesign

  Gewoon lekker de kabeltjes kopen bij dealextreme voor een paar dollar.

 • Profielfoto
  MrAcid

  @pk08

  Wat zit je te zwetsen? Wat wordt er aan de laars gelapt?

 • Profielfoto
  Aidovive

  Nee fijn! Ik heb eergisteren nog 2 Apple In-Ears besteld online. Dat wordt mailen naar Apple;)

 • Profielfoto
  Hostyle

  Apple verlaagt de prijzen behoorlijk, maar waar gaan wij Nederlanders over zeiken… juist, die paar hele euro’s dat een kabeltje duurder wordt :angry:

 • Profielfoto
  MrPinda95

  lol waarom zeuren om die paar euro, de macbooks zijn meer als 10 keer dat bedrag goedkoper geworden.

 • Profielfoto
  Ezra

  Wel beter dat meer dingen goedkoper zijn geworden maar die USB kabel? Echt absurd.

 • Profielfoto
  blaaat

  de (iPhone) oordopjes met remote waren altijd al 25 euro.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Het kabeltje met aan de ene kant USB en aan de andere een Dock Connector was al zo duur en nu hebben ze hem nog eens 4 euro duurder gemaakt. Ook het Universal Dock was al aardig aan de prijs en die hebben ze 6 euro duurder gemaakt. Ik heb het Universal Dock gelukkig nog voor 20 euro kunnen bemachtigen.

 • Profielfoto
  Delars

  Ik vind niet dat we nog recht hebben om te klagen na al die prijsverlagingen van de WWDC. De 3G is 100 euro goedkoper geworden. Wat maakt het dan uit dat een kabeltje enkele euro’s duurder is geworden. Inderdaad niet schokkend.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Nee, maar wel vreemd.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ohh chill, die in-ears wil ik nog wel overwegen bij de iPhone 3GS:)

 • Profielfoto
  slewes

  @pk08 en JanJansen… ruzie met iCentre gehad?

  De meeste Apr’s bieden hele goede service (Media markt is ook een APR tegenwoordig, maar die levert dan juist zeer slechte service)

  over een kam scheren gesproken…

  Daarbij, weet je wel wat de marge is die een APR heeft op Apple producten… Zeer weinig. Niks scheiterig of zelf prijzen aanpassen.. dit komt regstreeks van Apple.

  Trouwens… nu lopen klagen op fora maar wel huilend aan de Apr balie staan als er meteen iets opgelost moet worden. En dan ook nog vreemd opkijken als het niet meteen of kosteloos gedaan kan worden…

 • Profielfoto
  luc306

  Ik vraag me af of het wel echte prijsverlagingen zijn. Ik heb MBP en die had een remote, dvi naar vga kabel. Bij de nieuwe moet je dit spul er allemaal bijkopen. Wat nou voordeel …

 • Profielfoto
  rdesign

  ik had mijn dock-kabeltje in London gehaald op een zwartemarkt-achtig iets, voor 1,29. Doet het gewoon goed. Niks mis mee.:p

 • Profielfoto
  bassmac

  Precies, dat spul uit Hongkong doet het bijna altijd en kost nog minder als de postzegels.

  En anders zijn er bij die Mediamarkt en ook de kleinere pc winkeltjes genoeg andere kabels te koop, bv hdmi/dvi.
  En waar je zo’n dock voor nodig zou hebben is mij een raadsel.

  Winkeliers die te weinig marge hebben om rond te komen…..waarom hebben ze dan een winkel…..

 • Profielfoto
  Aidovive

  @spacefreak: Ik kan ze aanraden! Ze klinken stukken beter dan die meegeleverde meuk. De bass is echt geweldig, de stereo-scheiding is veel zuiverder en zeer netjes verpakt met extra dopjes in verschillende maten en extra metalen ‘mesh’ caps, voor als je oudere een beetje dicht gaan zitten :)