Statenweg
Statenweg Nieuws 11 juni 2009

Na hardlopen ook skiën, snowboarden en fietsen met de iPod?

Nike+ verandert de iPod (en binnenkort de iPhone 3G S) in een personal trainer voor hardlopers. De sport kit (€29) registreert het aantal gelopen kilometers, het tempo en het aantal verbrande calorieën en maakt het mogelijk deze gegevens bij te houden op nikeplus.com.

Apple lijkt dit concept te willen uitbreiden naar andere sportdisciplines. In navolging van Nike+ zoekt Apple naar manieren om snowboard-, mountain bike- en ski-prestaties te registreren. Dat blijkt uit een recente patentaanvraag. Voor deze sporten geldt, dat naast snelheid ook de tijd dat een sporter ‘van de grond komt’ belangrijk is.

Om dit te kunnen meten wil Apple een combinatie van sensoren toepassen die onder meer de tijd tussen het moment dat bijvoorbeeld een skiër van de grond komt en weer neerkomt vastleggen. Naast een beter inzicht in de sportprestaties maakt de registratie het bovendien makkelijker om deze prestaties te vergelijken met anderen die een ander parcours of piste hebben gekozen.

Reageer op artikel:
Na hardlopen ook skiën, snowboarden en fietsen met de iPod?
Sluiten