Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 juni 2009

Levensgevaarlijk, die glossy schermen!

Het was even schrikken toen de Queensland University of Technology (kortweg QUT) in Australië de volgende waarschuwing uit deed gaan: Apple’s glossy schermen zijn gevaarlijk, koop een ander scherm! Het betrof hier echter geen conclusie na gedegen wetenschappelijk onderzoek maar een veiligheidsmemo naar de medewerkers en studenten van de universiteit. De dreiging is er echter niet minder om: nek-, rug- en ander trauma.

Welk gevaar dreigt er dan voor al die onwetenden achter MacBooks, iMacs en LED Cinema Displays: splintering van het glas, giftige stoffen achter het scherm of misschien verblinding door weerkaatsing van de zon? Nee. De universiteit waarschuwt zijn Mac-minnende medewerkers voor de weerspiegeling van licht in het scherm. Hierdoor zou de gebruiker gedwongen worden om een verkeerde houding aan te nemen die nek- en rugklachten kan veroorzaken.

Waarom de universiteit zich in het memo beperkt tot Apple schermen is overigens niet duidelijk. Dell, Sony, HP en andere fabrikanten verkopen immers ook laptops en beeldschermen met glanzende schermen maar blijven buiten schot in deze QUT-waarschuwing.

Reageer op artikel:
Levensgevaarlijk, die glossy schermen!
Sluiten