iPhone 3G S: sneller en krachtiger

Door: Statenweg - 35 reacties

Als uitsmijter toverde Phil Schiller vandaag tijdens zijn keynote speech een nieuwe iPhone tevoorschijn. De iPhone 3G S (de ‘S’ staat voor speed) is 2x sneller dan zijn voorganger, waardoor surfen op het web en het draaien van applicaties makkelijker wordt dan voorheen. Daarnaast zijn de grafische prestaties verbeterd door gebruik van de OpenGL ES 2.0 standaard. Hierdoor is de iPhone 3G S meer dan zijn voorgangers geschikt voor grafische applicaties en het spelen van 3D-games. Ook gaat de batterij langer mee dan voorheen.


3 megapixel camera
De iPhone 3G S komt met een 3 magepixel autofocus camera voor het nemen van foto’s en het vastleggen van videobeelden in hoge kwaliteit. Dit kan zowel in portrait als in landscape mode. Het is mogelijk opgenomen videobeelden te monteren op de iPhone door het aangeven van start- en stop-momenten. Foto’s en video’s kunnen eenvoudig gedeeld worden via e-mail, MMS, Mobile Me en YouTube. De autofocus lens zorgt voor een scherp beeld. Met “tap to focus” kan gefocust worden op objecten.

Voice control
Door de nieuwe voice control-functie kunnen middels spraakcommando’s functies geactiveerd worden op de iPhone, zoals het tot stand brengen van een telefoongesprek. De iPhone herkent namen van contactpersonen, namen van artiesten en songtitels. Ook kan de iPhone middels een spraakcommando de titel van een song opnoemen of ‘genius’ activeren om soortgelijke nummers te luisteren. Voice control is te activeren door de home-button ingedrukt te houden.

Digitale compass
De iPhone 3G S komt met een ingebouwde digitale kompas om navigatie te vereenvoudigen.

Beschikbaarheid
De iPhone 3G S heeft OS 3.0 aan boord en komt in twee modellen. Het 16 GB-model zal $199 gaan kosten, het 32GB $299. Op 19 juni zal dit nieuwe toestel beschikbaar komen in de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Later volgen nog zes landen. Op 26 juni zal de iPhone 3G S Nederland bereiken.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  reven

  me like S

  later… hoeveel later?

  BTW – APPL = 143.85

  Wie had hem ook alweer gekocht voor 85?
  Lucky bastard

 • Profielfoto
  MarvinE

  Ik ga ‘m echt kopen! Ik heb zelf alleen een iPod Touch 1st Gen. en heb al een tijdje m’n ogen gezet op dit juweeltje. Hebben! Hopelijk komt hij bij de tweede lading binnen in NL en BE op 9 juli.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  ik vraag me ook af of deze specs een keer in de touch komen! dan wil ik er wel een!

 • Profielfoto
  MacBoot

  ik vind het wel jammer dat video niet mogelijk is op de 3G ???

 • Profielfoto
  The JM

  Is dat dan 199 dollar + abonnement?

 • Profielfoto
  stel maar

  Ik hoop dat die goedkoper is dan de 3G van de afgelopen jaar.

 • Profielfoto
  Josh_b

  Ik wil dat t-mobile de prijzen bekend maakt. Hier heb ik zolang op gewacht sinds mijn 1G kapot ging in april. Prachtig al die nieuwe features, hopelijk voor de prijs van de 3G nu. Zo is het in de USA iig wel.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  500, 600 en 700 euro zal het wel worden. (het is 500, 600 en 700 dollar los toestel, bron: iphoneclub)
  En uiteraard niet sim-lock vrij in Nederland, enkel in Belgie.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Die prijzen zijn toch wel zonder abonnement hoop ik? Ik wil hem natuurlijk wel gewoon simlock vrij!!

 • Profielfoto
  MacHanker.

  Waarom werkt voice control niet op oude 3G?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik laat het even bezinken. Dit lijkt een beetje de laatste rek die ze hebben gebruikt voor deze generatie iPhones. Nog maar een tijdje wachten. Des te meer lol heb ik nog van mijn 3G;)

 • Profielfoto
  bca303

  Mooi! Dit gaat m’n eerste iPhone worden:)

 • Profielfoto
  pin

  de huidige iPhone 3G gebruikt ook OpenGL ES 2.0, de grafische mogelijkheden zijn waarschijnlijk verbeterd door gebruik van een krachtigere grafische processor, OpenGL ES 2.0 is de framework (zoals Direct X) en geen chip

 • Profielfoto
  Venco

  wat een licht positieve reacties hier! Ik zit een beetje op Engadget enzo te lezen, en daar zijn ze echt niet mals met hun kritiek. Men noemt het vooral een heel duur kompas.

  Zijn we echt allemaal van mening dat dit een goede investering zal zijn?

 • Profielfoto
  aspers

  26 juni? Waar halen jullie dat vandaan? Ik kan zelfs op de site van apple nog niets ontdekken….:(

 • Profielfoto
  Mark Stam

  Ik denk dat ik nu toch echt wel over ga:D Hoe is die nu het best simlock-vrij te krijgen eigenlijk?

 • Profielfoto
  Venco

  wat is dit jammer zeg, heb je de felbegeerde exclusiviteit van de iPhone, en dan vertellen ze je niks :p :
  http://www.t-mobile.nl
  grote paniek in het callcenter vanavond, die wisten niet wat ze overkwam, Prescilla (of Patricia, ik ben haar naam even kwijt) van PR dacht een leker rustig avondje op de bank te zitten, maar de telefoon staat roodgloeiend. Snel nog even een ontwerper van achter z’n Mac gehaald thuis om snel een bannertje te ontwerpen voor op de homepage.

  Lekker professioneel bedrijfje, dat T-mobile…

 • Profielfoto
  adsum

  ‘kwil ‘m

 • Profielfoto
  jaapie

  Gierig van apple, ze hadden zeker met iets beters kunnen komen, maar dit is gewoon een kleine upgrade om de verkoop wat te stimuleren, zonde. Maar begrijp t ook wel van ze, als het zo makkelijk cashen is zou ik t ook doen:P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ben benieuwd naar de Nederlandse prijs in combinatie met een abonnement. Die was voor de huidige iPhone ook een stuk goedkoper dan in Amerika dacht ik. Hopelijk is dat nu weer zo. De genoemde prijzen zijn natuurlijk inclusief abonnement. Onduidelijk was of de connectie met een vaste combinatie iPhone-abonement bij 1 provider gehandhaafd blijft. En ook of je bij T-Mobile op een of andere manier tijdens de looptijd van je huidige iPhone abonnement kunt overstappen op de iPhone GS. Daar ben ik erg benieuwd naar. Er zullen veel mensen zijn die dat willen.

 • Profielfoto
  Gans

  @Venco Ja, en volgens mij hebben ze ook iets gedaan met de verhoudingen van het plaatje. Hij lijkt een stuk ‘dikker’ bij T-mobile…

 • Profielfoto
  miltonvv

  Ik denk ook dat dit mijn eerste iPhone gaat worden. Vooral nu eindelijk ermee genavigeerd kan worden. Dat hield mij tot nu toe tegen, omdat mij huidige TyTN II dat wel kan. Dat vervangen door een iPhone betekende tot nu toe ook een aparte TomTom te kopen.

 • Profielfoto
  Dylan

  Toch wel een heel klein beetje teleurgesteld. Bij het bericht dat er een “front-facing” camera in zou zitten had ik een moment van “YES!”. Desalniettemin ga ik ‘m toch gewoon aanschaffen. Is er iets bekend over het RAM geheugen naast het opslag geheugen?

 • Profielfoto
  Undaunted

  Lol, m’ln vorige abonnement is nog helemaal niet verlopen. Kondigen ze dit niet een jaar te vroeg aan? Als het nu tegen het eind van m’n abonnement zat was ik er veel meer ingeïnteresseerd.

 • Profielfoto
  NOTyourHERO

  Als je die 199 dollar betaalt, heb je dan ik de hele telefoon of moet je er ook nog een veel te duur abonnement bij kopen?
  Want als dat niet zo is, is dit dé vervanging voor mijn, niet zo goed werkende, LG.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Tja, het zou natuuurlijk wel heel mooi zijn een iPhone voor 200 dollar. Maar goed, ik denk dat je zelf wel beseft dat dat er niet in zit.

 • Profielfoto
  strigoi

  Wordt ook mijn eerste iPhone ^^

 • Profielfoto
  Cardigan

  Ik denk dat die 199 dollar in Nederland wel overgenomen zal worden naar 199 euro.
  En ik denk dat die prijs voor nieuwe abonnees is.

  Als je al abonnee bent en je contract loopt af kun de iphone 3GS denk ik voor een zacht prijsje krijgen, zoals dat ook al bij de 3G ging.

  Abonnees met een doorlopend contract kunnen de iphone 3GS denk ik ook alleen maar krijgen wanneer ze er 199 euro voor betalen. Met een verlenging van hun contract. Het lijkt me niet dat T-Mobile aan coulance gaat doen, ze willen er ook gewoon veel aan verdienen.

 • Profielfoto
  Cardigan

  Ohja, en zonder abonnement was de iPhone 3G tegen de 1000 euro. Als de iPhone 3GS zonder abonnement te verkrijgen zal zijn, zal het waarschijnlijk ook wel rond die prijs liggen.

 • Profielfoto
  olafnagels

  laat ons eerlijk zijn, zonder prijzen kunnen we gewoon niets zeggen over deze nieuwe evolutie
  toegegeven, echt onder de indruk ben ik niet, de zune gaat voor HD-connectie op de televisie en zal ook wel een grote app-store krijgen, en het scherm blijft bij het oude
  dit lijkt me meer marketing dan productinnovatie

 • Profielfoto
  Jurriaan

  de eerder door mij genoemde prijzen zijn ex abo. Dus 500, 600 en 700 euro.

 • Profielfoto
  pk08

  @olafnagels :

  je hebt helemaal gelijk ik ben ook niet echt onder de indruk van de nieuwe iPhone 3GS. Als je om je heen kijkt dat zie je de concurrent betere telefoons aanbieden die al veel verder zijn dan waar Apple nu mee komt aanzetten.
  Ik noem het een inhaalslag en om daar nu helemaal “wauw” van te geraken is ook een een beetje teveel van het goede.

 • Profielfoto
  Tenvox

  Wat een getrut, 3 megapixel camera. Leuk, maar dan doe je nog niet echt mee met kwalitatieve camera’s. Mijn Nokia van 4 jaar geleden had een dergelijke camera. Goed, verder is het een prima apparaatje. Hoewel de vormgeving onweerstaanbaar is, had ik wel enigszins een kleine aanpassing verwacht. Dat hoort toch wel een beetje bij Apple.

 • Profielfoto
  Zeedraak

  Zit er geen GPS meer op?

 • Profielfoto
  keesvdijkh

  @ Zeedraak
  Uiteraard wel, zelfs verfijnder door het digitale kompas. Je kan nu zien welke richting je opgaat als je de iPhone juist positioneert.