Statenweg
Statenweg Nieuws 8 juni 2009

iPhone 3G S: sneller en krachtiger

Als uitsmijter toverde Phil Schiller vandaag tijdens zijn keynote speech een nieuwe iPhone tevoorschijn. De iPhone 3G S (de ‘S’ staat voor speed) is 2x sneller dan zijn voorganger, waardoor surfen op het web en het draaien van applicaties makkelijker wordt dan voorheen. Daarnaast zijn de grafische prestaties verbeterd door gebruik van de OpenGL ES 2.0 standaard. Hierdoor is de iPhone 3G S meer dan zijn voorgangers geschikt voor grafische applicaties en het spelen van 3D-games. Ook gaat de batterij langer mee dan voorheen.
3 megapixel camera
De iPhone 3G S komt met een 3 magepixel autofocus camera voor het nemen van foto’s en het vastleggen van videobeelden in hoge kwaliteit. Dit kan zowel in portrait als in landscape mode. Het is mogelijk opgenomen videobeelden te monteren op de iPhone door het aangeven van start- en stop-momenten. Foto’s en video’s kunnen eenvoudig gedeeld worden via e-mail, MMS, Mobile Me en YouTube. De autofocus lens zorgt voor een scherp beeld. Met “tap to focus” kan gefocust worden op objecten.

Voice control
Door de nieuwe voice control-functie kunnen middels spraakcommando’s functies geactiveerd worden op de iPhone, zoals het tot stand brengen van een telefoongesprek. De iPhone herkent namen van contactpersonen, namen van artiesten en songtitels. Ook kan de iPhone middels een spraakcommando de titel van een song opnoemen of ‘genius’ activeren om soortgelijke nummers te luisteren. Voice control is te activeren door de home-button ingedrukt te houden.

Digitale compass
De iPhone 3G S komt met een ingebouwde digitale kompas om navigatie te vereenvoudigen.

Beschikbaarheid
De iPhone 3G S heeft OS 3.0 aan boord en komt in twee modellen. Het 16 GB-model zal $199 gaan kosten, het 32GB $299. Op 19 juni zal dit nieuwe toestel beschikbaar komen in de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Later volgen nog zes landen. Op 26 juni zal de iPhone 3G S Nederland bereiken.

Reageer op artikel:
iPhone 3G S: sneller en krachtiger
Sluiten