Statenweg
Statenweg Nieuws 10 juni 2009

Hyperwall trekt de aandacht op WWDC


Adembenemende taferelen in het Moscone Center in San Francisco waar momenteel de WWDC plaatsvindt. Op een zogenaamde ‘hyperwall’, bestaande uit twintig 30″ Cinema Displays en evenveel Mac Pro’s (met onder de motorkap Mac OS X Snow Leopard), worden de iconen getoond van de 20.000 populairste iPhone apps.

Al deze iconen zijn gesorteerd op kleur en na elke aankoop in de App Store licht het betreffende icoon op en zet een golfbeweging in gang. Daarvoor is gebruik gemaakt van Quartz Composer. Tussen de daadwerkelijke aankoop en het effect op de hyperwall zit een vertraging van slechts 5 minuten, waardoor aankopen bijna live te volgen zijn.

Niet zozeer zal Apple hiermee indruk willen maken op het publiek, het is tevens een mooie manier om de ontwikkelaars er nog maar eens aan te herinneren dat iedere minuut 3.000 apps gedownload worden door iPhone– en iPod touch-gebruikers.

Klik hier voor een video.

Reageer op artikel:
Hyperwall trekt de aandacht op WWDC
Sluiten