Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 juni 2009
Leestijd: 1 minuut

Hollands Glorie op Apple Design Awards-uitreiking

Ieder jaar vindt tijdens de WWDC in San Francisco de uitreiking plaats van de felbegeerde Apple Design Awards, een soort Oscar voor ontwikkelaars van software voor Mac en iPhone. Eén van de winnaars dit jaar is Nederlandse student en OMT-lid Pieter Omvlee.

In de categorie Best Mac OS X Student Project was de jury het meest onder de indruk van Omvlee’s Fontcase, een soort iTunes voor het beheer van lettertypes. In het juryrapport wordt het programma geroemd om het elegante uiterlijk en krachtige tagging-systeem. Apple vat het zelf als volgt samen:

‘s Lands eer werd daarnaast ook verdedigd door het Amsterdamse Sofa. Vorig jaar kreeg hun kassasoftware Checkout nog een runner up award. Nu winnen de heren een ADA in de categorie ‘Beste Leopard applicatie’ voor het programma Versions, een versiebeheerapplicatie voor projecten.

Andere winnaars waren MLB.com At Bat 2009, Postage, Topple en Tweetie in de categorie iPhone apps en Billings, BoinxTV en Things in de categorie Leopard applicaties. Ook de iPhone Apps Wooden Labyrinth 3D en AccuTerra kregen een award, respectievelijk voor ‘Beste iPhone studenten-App’ en ‘Beste iPhone OS 3.0 Beta App’. Alle winnaars, maar natuurlijk vooral Pieter en de boys van Sofa: van harte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hollands Glorie op Apple Design Awards-uitreiking
Sluiten