Google Chrome for Mac: niet downloaden

Door: Jan David Hanrath - 22 reacties

Google heeft vandaag de eerste alpha-versies online gezet van de Google Chrome webbrowser voor Mac en Linux. Ze hebben zelf nog niet zoveel vertrouwen in het product, want de download gaat vergezeld van een opmerkelijk advies: download deze software niet!

De reden voor deze waarschuwing is de incompleetheid van de software. Diverse functies zoals het aanpassen van je privacy settings en printen zitten er nog niet in. Ook de kans op systeem- of applicatiecrashes is groot. Google zet het halffabrikaat toch online om ontwikkelaars de kans te geven alvast kijken of hun producten en webapplicaties Chrome-patible zijn.

OMT heeft Google’s advies uiteraard genegeerd en Google Chrome voor Mac meteen gedownload. Het surfen gaat razend snel. Het lijkt zelfs sneller dan met Chrome voor Windows, dat al langer bestaat en verder doorontwikkeld is. YouTube doet het nog niet in de Mac-versie, maar Google heeft de prioriteiten goed op orde, want onemorething.nl laadt probleemloos.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Nihilist

  Living on the wild side?

 • Profielfoto
  Rikk

  Kan nou niet zeggen dat ie sneller laad dan de laatste versie van Firefox. Er moet wel nog wat aan geschaafd worden, dat is wel duidelijk. ;)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Ik houd het lekker bij Flock:D

 • Profielfoto
  nl-x

  Houdt van de do-not-download sign… Downloadt:D

 • Profielfoto
  nl-x

  Dat vind ik trouwens wel weer zo jammer. Ik had me opgegeven voor de spam-list voor nieuws over Chrome. Blijkbaar krijg je dan van alles behalve het nieuws over Chrome:)

 • Profielfoto
  Edwin

  Idem hier in vergelijk met Safari 4. Ik merk geen enkel verschil in snelheid. Alleen ligt Safari 4 lichtjaren voor op de interface.

  Less is more… maar ik kan zelfs het venster niet vergroten of verkleinen.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  It’s about time…

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik vind Firefox gewoon ideaal ben benieuwd of Chrome me laat overstappen.

 • Profielfoto
  ricocarlier

  Chrome heeft wel al bij mij firefox verslagen in vmfusionware, xp.

 • Profielfoto
  MichMich

  @Biker, ge kan je venster gewoon vergroten/verkleinen middels het gebruikelijke hoekje rechtsonder (waar alleen de ribbels ontbreken…)

 • Profielfoto
  Macccer

  Chrome is inderdaad enorm snel.

 • Profielfoto
  Kobes

  Chrome is snel, maar sinds de laatste dagen (had al tijden de alpha versie) kan ik geen website meer laden met enter, ik moet eerst de adresbalk deselecteren (na het invoeren van de url) en weer selecteren, dan reageert het pas op de enter toets.
  Best irritant, want dit was een heel aantal versies terug nog niet (versie 16xxx). Maar goed, mag niet klagen toch?

 • Profielfoto
  63743 Master

  Ik heb Google Chrome gedownload van een bedrijfje dat Windows-Software omzet naar Mac-Software. Dus die schrijven het hele progamma over in Mac-Unix. Ik had Chrome dus al een tijdje, maar was best traag. (Het progamma zelf dan, opstarten, resizen etc) maar snelheid is OK. Toch blijf ik bij Safari 4. Het heeft de meeste plug-ins en werkt gewoon soepel, snelheid & interface

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Safari is fantasy…

  Dat Google begint een verzameling projecten te worden waar de samenhang steeds verder te zoeken is. Het is allemaal wel web wat de klok slaat maar dan heb je het wel gehad met de consistancy. Het blijft ongelofelijk knap hoe Apple alles wat ze aanbieden onderdeel laat zijn van de grote Apple gedachte. Daar kan niemand aan tippen. Wat zijn wij toch bofkonten. Spread the word! Hallelujah. Amen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  :angry:

 • Profielfoto
  Edwin

  @MichMich, hoekje voor resize gevonden. Nieuwe kans voor Chrome, bedankt!

 • Profielfoto
  iNaffer

  Ik heb hem nu, als ik eerlijk ben bevalt hij me tot nu toe wel.

 • Profielfoto
  santi

  Ik heb niet echt zitten struinen want daar ben ik te lui oor en bovendien denk ik altijd dat ik alles wat ik zoek op deze plek kan vinden. Daarom dus het volgende: doet Chrome het niet op Tiger?

 • Profielfoto
  R-Flow

  Weer zo’n fijne niet-native interface. *zucht* Ik hou het lekker bij Safari, zie voor de rest niet in waarom de features van die browser zou willen opgeven voor een pagina die een fractie van een seconde sneller laadt.

 • Profielfoto
  Pokerface

  @ R-Flow: Helemaal mee eens. Die seconde die je wint kan me niet boeien. Ik ga voor Safari, dat doet alles wat ik wil, behalve bepaalde functies op de website van de Postbank. Weet trouwens niet hoe dat bij de ING zit.

 • Profielfoto
  MacX

  Chrome is inderdaad snel, zoals hier en daar geroepen wordt, maar dat zijn andere browsers (lees FireFox) ook als je ze niet vol stopt met plugins en dergelijke. Verder is Chrome nog echt niet af, er ontbreken nog allerlei vitale functie en een vervelende bijkomstigheid is dat Chrome weer anders omgaat met CSS. Heel vervelend voor website ontwikkelaar, voorlopig nog maar even niet aankomen dus. Gelukkig hebben we Safari als alternatief.

 • Profielfoto
  Oortjes

  Chrome is er alleen voor intel-Macs, dat is balen :(