Find my iPhone zet OS 3.0 op de kaart

Door: Statenweg - 28 reacties

Met de komst van iPhone OS 3.0 later deze maand zal Mobile Me uitgebreid worden met een aantal nieuwe functies.

Find my iPhone
Find my iPhone is een nieuwe functie van Mobile Me in combinatie met iPhone OS 3.0 om de locatie van je iPhone te bepalen na verlies of diefstal. Op me.com wordt een kaart getoond van Google Maps, waarop te zien is waar je iPhone zich momenteel bevindt (bij benadering). Deze dienst werkt alleen wanneer het toestel niet is uitgeschakeld en in verbinding staat met het internet om de GPS-co├Ârdinaten door te kunnen sturen.

Om na verlies een eventuele vinder instructies te geven, kan op afstand een boodschap naar de iPhone gestuurd worden. Deze boodschap verschijnt op het beeldscherm, ook als het toestel gelockt is. Daarbij is het mogelijk om een geluidssignaal te laten klinken die ook hoorbaar is wanneer de iPhone in stilte-modus staat. Dit geluidssignaal kan eveneens van pas komen indien uit de locatiebepaling blijkt dat de iPhone in de buurt is – bijvoorbeeld in je eigen huis – en je op je gehoor verder wilt zoeken.

Indien het niet lukt het toestel op te sporen of je vermoedt dat het gestolen is, dan kun je met de ‘remote wipe’ op afstand alle gegevens en instellingen op de iPhone wissen. Doordat hiermee ook de verbinding met Mobile Me verbroken wordt, is het niet meer mogelijk om de locatie van de iPhone te tonen op de kaart. Doordat iTunes regelmatig een back-up maakt van alle gegevens en instellingen op de iPhone, zijn deze naderhand terug te plaatsen door het toestel met iTunes te verbinden of opnieuw te koppelen aan je Mobile Me-account, mocht je de iPhone alsnog terugvinden.

Find my iPhone werkt alleen op het nieuwe iPhone OS 3.0 (vanaf 17 juni beschikbaar) in combinatie met een abonnement op Mobile Me.

iDisk op de iPhone
Met iDisk, dat onderdeel uitmaakt van Mobile Me, kunnen (grote) bestanden online bewaard en gedeeld worden. iDisk is te benaderen via Finder op de Mac en via elke webbrowser op elke computer via me.com. Met behulp van een gratis applicatie voor de iPhone en de iPod touch die binnenkort beschikbaar komt, zijn Microsoft Office-, iWork ’09-, PDF- en videobestanden op iDisk ook te bekijken op de iPhone in zowel portrait als landscape mode. Naast de bestanden op je eigen iDisk-ruimte is het ook mogelijk bestanden in public folders van andere Mobile Me-gebruikers te openen. Eenmaal geopende bestanden worden (tijdelijk) op het toestel bewaard, zodat je deze later ook zonder internetverbinding opnieuw kunt bekijken.

Met de iPhone app kunnen net als via me.com opgeslagen bestanden op iDisk gedeeld worden met anderen door een linkje via e-mail te verzenden. Hierbij kan eventueel een wachtwoord worden ingesteld om er zeker van te zijn dat alleen de juiste persoon toegang heeft tot het bestand. Door optioneel een verloopdatum op te geven kan daarnaast een bestand bijvoorbeeld slechts enkele dagen gedeeld worden. Dit verkleint de kans op misbruik. De functie om bestanden te delen is vooral handig als alternatief voor het meesturen van attachements bij een e-mail.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  prachtig

 • Profielfoto
  TakeTheBox

  COOOOL!:D

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ge-ni-aal

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Zoek mijn iPhone is de Nederlandse benaming in MobileMe… Getest en werkt. Wel is de handleiding een beetje vaag en is het instellen op de iPhone een beetje zoeken. Je moet namelijk in je MobileMe-account zijn onder Mail, contacten en agenda’s… Niet de plek waar ik het zocht.

  Volgens mij werkt het via push, maar je krijgt een bericht op je scherm (zo’n blauwe pop-up), dat je zelf kan ingeven via de MobileMe-site. De wipe-functie heb ik maar niet uitgeprobeerd:D

 • Profielfoto
  compa

  Same here … werkt goed, de plaatsbepaling is inderdaad netjes en de popup werkt. Het ‘sound for 2 minutes’ probeer ik nog wel een keer uit, net als de wipe. Handig voor 17 juni als we toch moeten reinstallen:P

 • Profielfoto
  houtappels

  Nu nog mijn wachtwoord onthouden:-) en dan ben ik mijn telefoon nooit meer kwijt :D

 • Profielfoto
  leovanh

  Ja ik word ook helemaal blij van al die nieuwe functionaliteit.:p

 • Profielfoto
  Rivanov

  Gisteren werkte het nog niet? Ofwel..ik kreeg het niet gevonden!:P

 • Profielfoto
  Rivanov

  Het werkt nu inderdaad!

 • Profielfoto
  Guidoooh

  Dat klinkt zeker nice:)

 • Profielfoto
  topaj

  Waarom heb ik nou zo mijn best gedaan om een WTF (WhereTheFone) app te schrijven, en waarom maakt apple al die tijd die ik erin gestoken heb ongedaan??

  Ik baal er erg van:( :(. Gaat me geld.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Het werkt geweldig. Als het werkt.

  Het schuifje dicht was online, het schuifje open was offline. Denkt dat er nog iets niet helemaal klopt.

  Wanneer komt die iDisk App?

 • Profielfoto
  Begbie

  @ topaj: Er zijn ook mensen die geen MobileMe hebben die je met je app kan bedienen…

 • Profielfoto
  chonazz

  Ik had hem gisteren rond half twaalf online staan! Het werkt idd, alleen ben je er met de eerste generatie iphone natuurlijk niet zo heel veel mee. Woon in de stad, en dan nog zit hij er makkelijk 30km naast. Ik had natuurlijk niet verwacht dat hij het beter zou doen.
  Ben wel benieuwd naar deze functie op de iPhone G3 en G3s. Daar zou hij perfect op moeten werken.
  Het berichtje dat je jezelf kan sturen werkt volgens mij met push, en dat wil zeggen dat dit de eerste x is dat we push echt op zo’n manier kunnen testen.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Vet!:)

 • Profielfoto
  Rivanov

  Het werkt echt super. Hij vind mijn 3G echt zeer nauwkeurig terwijl ik toch in een gebouw zit.

 • Profielfoto
  MacHW

  Werkt het ook gewoon al op 2.1? In m’n MobileMe staat het al…

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Waarom probeer je het niet gewoon dan?
  Ik denk het niet, omdat je in 2.1 finemyiphone niet kan activeren.

 • Profielfoto
  niels

  kleine tegenvaller aan 3.0, de bestandsondersteuning is niet uitgebreid. Zeker nu je een MobileMe iDisk kan gebruiken lijkt me dat je als gebruiker meer wil openen dan alleen documenten.

 • Profielfoto
  NicoJ

  Mmmmm (kijkt bedenkelijk)…. oppassen met vreemdgaan dus, vanaf 3.0

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  @NicoJ

  Of een leuk cadeau voor je vriendin… ;)

 • Profielfoto
  heldopslippers

  voor de mensen die een filmpje van find my phone willen zien:
  http://www.engadget.com/2009/06/09/find-my-iphone-is-live-totally-found-our-iphone/

 • Profielfoto
  Mac-@

  Helaas heb ik geen Mobile Me en zal ik dat ook niet nemen. Deze functie vind ik wel geld waard. Misschien dat er zoiets nog mogelijk gaat zijn zonder MM te moeten nemen.

 • Profielfoto
  vegter

  hey luitjes, ben ik de enige die zich zorgen maakt om zn privacy?
  ik bedoel; stel nou dat het hypothetisch is; ik ben natuurlijk een hele nette jongen, maar stel; ik ben bij een heel gezond uitziend vriendinnetje van mijn vriendin, zonder dat mijn vriendin dat weet. kan zij hier dan achter komen?
  of; een beetje slimme boef die mijn inlog kan kraken, kan hij dan zien wanneer ik niet thuis ben?

 • Profielfoto
  Farih

  @vegter.

  Eens.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Ik begrijp het niet. Hoe kunnen jullie dit al testen als het enkel op OS 3.0 werkt en deze pas 17 juni uitkomt? Of heb ik iets gemist?

 • Profielfoto
  Falc

  Simpelweg:

  Apple has also started seeding iPhone OS 3.0 7A341 Gold Master (GM) to developers. While developers can start testing iPhone OS 3.0 GM version, normal users have to wait till 17th June.

  As it happened with all Beta builds of iPhone OS 3.0, iPhone OS 3.0 GM is also leaked on popular torrent websites & available for download.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Bij mij werkt het! :D