Find My iPhone toch niet nutteloos

Door: PfBee - 30 reacties

Eén van de nieuwe features van iPhone OS 3.0 is de mogelijkheid om via MobileMe de locatie van je iPhone op te vragen en hem een geluidje of bericht af te laten spelen. Het idee hierachter is dat je op die manier je telefoon terug kan vinden of de vinder kan wijzen op de beloning die je er voor over hebt om hem terug te krijgen. Een beetje tech-savvy iPhone dief zal echter al snel de GPS-functie of de gehele Find My iPhone dienst uitschakelen via de instellingen waardoor de rechtmatige eigenaar meteen al kan beginnen met sparen voor een nieuwe telefoon. Inmiddels is echter het eerste succesverhaal over de nieuwe dienst verschenen en lijkt er op dat Find My iPhone misschien toch niet een helemaal nutteloze service is.

Twee dagen geleden waren Kevin Miller en twee vrienden in Chicago toen Kevin erachter kwam dat hij zijn iPhone in een restaurant had laten liggen. Terug in het restaurant bleek de telefoon al verdwenen. Gelukkig bedacht hij dat via een laptop met een internetaansluiting en zijn MobileMe account hij hem misschien terug zou kunnen vinden en er een berichtje naar kon sturen. De site gaf aan dat de iPhone geen toegang had tot internet of dat de dienst niet aanstond. Precies de reden waarom er zoveel kritiek was op de nieuwste MobileMe gimmick.

De volgende dag kreeg hij echter een email dat zijn bericht was aangekomen op de iPhone en na een check op de website bleek hij nu ook te kunnen zien waar de telefoon zich bevond. Hij ging hierop natuurlijk meteen in de richting van de straat waar de telefoon zich zou bevinden maar het GPS-signaal was niet sterk genoeg om de precieze locatie te tonen. Na wat op en neer lopen door de straat met MacBook in de hand en extra berichten sturen naar de telefoon maakte de ‘vinder’ van de iPhone echter een fout.

Hij besloot namelijk om naar buiten te gaan waardoor ogenblikkelijk de precieze locatie van de iPhone duidelijk werd. Kevin en zijn vrienden renden er op af en wisten bij een bushalte de ongelukkige vinder te pakken te krijgen. Hier kreeg Kevin zijn telefoon terug van de man, die blijkbaar in het restaurant werkte waar Kevin de telefoon had laten liggen, en als excuus mompelde dat hij ‘geïntimideerd was door al die berichten op het scherm’. Om het verhaal compleet te maken hield de batterij van Kevin zijn geliefde iPhone het precies uit tot het moment dat hij hem weer in zijn handen nam, waardoor hij nog net kon zien dat hij twintig gemiste oproepen had.

Logischerwijs is deze MobileMe gebruiker lyrisch over de nieuwe service en noemt het zelfs de eerste ‘killer feature’ van de zeven jaar oude dienst. Hoewel hij nog wel opmerkt dat het toch misschien niet altijd even verstandig is om de persoon die zojuist jouw telefoon heeft gestolen zelf op te sporen en te confronteren.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Leuk om te horen:)

 • Profielfoto
  Scrooge McDuck

  Moet je maar beter op je spullen letten… :angry:

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  is wel heel toevallig dat dit vlak na de introductie gebeurt.
  Die persoon in kwestie find my iphone ook nog had aan staan.
  en het terug vind precies 5 dagen na de release en nog vol in de publiciteit.

  ik denk dat dit gewoon een reclame stunt is. Zoals een van de vele die Apple naar buiten brengt.

  schaarste en toch miljoenen verkoop in de eerste 3 dagen
  God’s …ehm Jobs eerste woordjes dat het goed was.
  dit is allemaal marketing man. (het reality distortion field breid zich uit)

  en we lopen daar met open ogen in.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  kasuja: jep!

 • Profielfoto
  adsum

  @kasuja;

  Mag je er niet ééntje van je mamma of zo?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Heb op beide iPhone 3GS ook meteen die “Find my phone” funktie aangezet, dus lijkt me dat dàt opzich niet zo onlogisch is.
  De rest wel: pure bullshit van “reality distortion field”-team inderdaad.

 • Profielfoto
  chariss

  Wel een heel sterk verhaal hoor! Heb zijn weblog gelezen, die kerel was op een Lego conferentie????

 • Profielfoto
  SebastienK

  Find my iPhone is nu misschien nog te gebruiken maar wanneer deze functie bekender is, zet men gewoon de telefoon uit, na de diefstal of zet men gewoon mobile me af. SIM kaart er uit en find my iphone werkt niet meer. En is dat niet het eerste wat een dief gaat doen?

 • Profielfoto
  pbgerard

  wat ook werkt is dat als de iphone gewoon in je huis ligt en je weet niet waar. dan gewoon bericht sturen en vindt hem terug door het gepiep :D :D

 • Profielfoto
  Patrock

  @ hierboven: Of je belt hem gewoon met de huistelefoon, dat deed ik al met mijn motorola uit ’97.

  Desnoods via Skype, is ook gratis zolang je niet opneemt.

 • Profielfoto
  klaasb

  huh, mobileme uitzetten op de iphone zelf. Dan moet je toch eerst mijn pincode weten voordat je bij de instellingen kunt komen.

 • Profielfoto
  Bolle1961

  wat een bullshit verhaal

  ” Logischerwijs is deze MobileMe gebruiker lyrisch over de nieuwe service en noemt het zelfs de eerste ‘killer feature’ van de zeven jaar oude dienst ”

  zolang bestaan de iphone en mobileme niet eens

 • Profielfoto
  Edwin377

  @Bolle1961

  “zolang bestaan de iphone en mobileme niet eens”

  Ik denk dat hij .mac bedoelt dat later de naam Mobile Me heeft gekregen.

 • Profielfoto
  Rnowed

  Beetje broodje aap

 • Profielfoto
  Bertie Wooster

  Ik heb zelf voor m’n iPhone (en ook voor m’n MB) het programma Undercover van http://www.orbicule.com
  Slimme programmatuur volgens mij.

 • Profielfoto
  janze

  @pbgerard

  Ik dacht dat die functie juist daarvoor was. :D
  misschien een beetje naïef van me, maar vind ik inderdaad juist zo handig!

 • Profielfoto
  thommthomm

  Als je het volledige verhaal op de blog leest, lees je dat het niet helemaal fantastisch ging en dat hij eigenlijk bang was dat hij de iPhone niet meer zou krijgen.
  Het origineel komt wat minder reclame over naar mijn idee:
  http://happywaffle.livejournal.com/5890.html

 • Profielfoto
  daanosx

  @pbgerard Maar dat werkt niet als je je telefoon op stil hebt staan, zoals bij mij thuis altijd het geval is!

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Die dienst is volgens mij niet zo handig tegen diefstal, want je kan Find My Phone eenvoudig uitzetten. Die knop moet eigenlijk beveiligd zijn, zodat je eerst je MobileMe wachtwoord moet intikken voordat je het kan uitschakelen (zelfde geldt voor het uitschakelen van de iPhone).

 • Profielfoto
  RASH

  Toch kun je hier wat uit leren, namelijk: Wat je niet hebt kun je ook niet verliezen. Als je het niet kunt veroorloven om je gestolen iPhone te vervangen, moet je er misschien ook geen kopen. Ik zou maar een goede diefstalverzekering afsluiten als je toevallig wel een iPhone gekocht hebt. De kans is immers dat-ie vandaag of morgen gejat wordt, wellicht zelfs door een goede vriend of kennis die er een wil, maar er geen kan betalen.

 • Profielfoto
  frankie1313

  jawel, altijd zelf opsporen. en dan zelf afrekenen met de zak die je iphone heeft gejat. als je hem bij de politie aangeeft word hij toch vrijgesproken ofzo. dus gewoon met een paar mensen er naar toe, en klaar:D

 • Profielfoto
  muuz2

  @frankie1313
  Ik hoop dat jij beter op je spulletjes let dan deze persoon!

 • Profielfoto
  snipper

  Je kan je mobiel ook gewoon BELLEN natuurlijk, of zeg ik nou iets geks? :D Restaurantverhaal komt me heel bekend voor, ik vond eens een telefoon op de grond van een restaurant, gaf hem aan het barpersoneel en kwam er later achter dat zij ‘m zelf achterover gedrukt hebben.. Dus zelf bij de politie brengen of je naam achterlaten.. Mensen zijn niet te vertrouwen, heel kinderachtig maar wel waar.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ook bij de politie heb je geen garantie dat ingeleverde mobieltjes goed terecht komen… is ook al ‘ns getest….
  gewoon zelf zorgen dat ie bij de rechtmatige eigenaar terugkomt. heb ik zelf ooit nog ‘ns gebak aan overgehouden :p

  Anyway, waar of niet, ik vind ’t een mooi verhaal

 • Profielfoto
  Appletosh

  Bertie Wooster bedankt voor de tip over: het programma Undercover van http://www.orbicule.com

  ik denk dat ik dit maar aanschaf voor my nieuwe imac

 • Profielfoto
  xvisx

  Dat Undercover ziet er interessant uit. Heeft iemand ervaring met een gestolen iPhone/Mac en Undercover? Van de meeste programma’s kun je tenslotte onmiddellijk bekijken of het programma doet wat het beloofd, hier is dat wat anders…

 • Profielfoto
  Ezra

  Leuk verhaaltje maar zal niet snel weer gebeuren denk ik. Zowiezo vind ik dat MobileMe wel klote.

 • Profielfoto
  Jeffry

  @RASH

  Dus jij spaart voor alles wat je koopt dubbel? Dat is toch onzin… Je spaart toch ook niet tot je twee tv’s kunt kopen zodat je de ander tenminste kan vervangen als ie valt tijdens het plaatsen. Is wel heel erg living on the edge:P

 • Profielfoto
  Appletosh

  xvisx er staan wat testimonials op de site van undercover.
  ik denk dat ze echt zijn want 1 verhaal haalde de voor pagina van een krant. toffe software

 • Profielfoto
  ctxppc

  Leuke feature, maar Apple zou echt een “noodbatterij” moet inbouwen dat deze noodverbinding in stand houdt, ook al wordt de controle om het uur gedaan.

  Met een lege batterij krijg je écht niet veel te zien…