PfBee
PfBee Nieuws 22 juni 2009

Find My iPhone toch niet nutteloos

Eén van de nieuwe features van iPhone OS 3.0 is de mogelijkheid om via MobileMe de locatie van je iPhone op te vragen en hem een geluidje of bericht af te laten spelen. Het idee hierachter is dat je op die manier je telefoon terug kan vinden of de vinder kan wijzen op de beloning die je er voor over hebt om hem terug te krijgen. Een beetje tech-savvy iPhone dief zal echter al snel de GPS-functie of de gehele Find My iPhone dienst uitschakelen via de instellingen waardoor de rechtmatige eigenaar meteen al kan beginnen met sparen voor een nieuwe telefoon. Inmiddels is echter het eerste succesverhaal over de nieuwe dienst verschenen en lijkt er op dat Find My iPhone misschien toch niet een helemaal nutteloze service is.

Twee dagen geleden waren Kevin Miller en twee vrienden in Chicago toen Kevin erachter kwam dat hij zijn iPhone in een restaurant had laten liggen. Terug in het restaurant bleek de telefoon al verdwenen. Gelukkig bedacht hij dat via een laptop met een internetaansluiting en zijn MobileMe account hij hem misschien terug zou kunnen vinden en er een berichtje naar kon sturen. De site gaf aan dat de iPhone geen toegang had tot internet of dat de dienst niet aanstond. Precies de reden waarom er zoveel kritiek was op de nieuwste MobileMe gimmick.

De volgende dag kreeg hij echter een email dat zijn bericht was aangekomen op de iPhone en na een check op de website bleek hij nu ook te kunnen zien waar de telefoon zich bevond. Hij ging hierop natuurlijk meteen in de richting van de straat waar de telefoon zich zou bevinden maar het GPS-signaal was niet sterk genoeg om de precieze locatie te tonen. Na wat op en neer lopen door de straat met MacBook in de hand en extra berichten sturen naar de telefoon maakte de ‘vinder’ van de iPhone echter een fout.

Hij besloot namelijk om naar buiten te gaan waardoor ogenblikkelijk de precieze locatie van de iPhone duidelijk werd. Kevin en zijn vrienden renden er op af en wisten bij een bushalte de ongelukkige vinder te pakken te krijgen. Hier kreeg Kevin zijn telefoon terug van de man, die blijkbaar in het restaurant werkte waar Kevin de telefoon had laten liggen, en als excuus mompelde dat hij ‘geïntimideerd was door al die berichten op het scherm’. Om het verhaal compleet te maken hield de batterij van Kevin zijn geliefde iPhone het precies uit tot het moment dat hij hem weer in zijn handen nam, waardoor hij nog net kon zien dat hij twintig gemiste oproepen had.

Logischerwijs is deze MobileMe gebruiker lyrisch over de nieuwe service en noemt het zelfs de eerste ‘killer feature’ van de zeven jaar oude dienst. Hoewel hij nog wel opmerkt dat het toch misschien niet altijd even verstandig is om de persoon die zojuist jouw telefoon heeft gestolen zelf op te sporen en te confronteren.

Reageer op artikel:
Find My iPhone toch niet nutteloos
Sluiten