Statenweg
Statenweg Nieuws 17 juni 2009

Einde iTunes-synchronisatie Palm Pre in zicht?

Vorige maand bleek dat de Palm Pre naadloos muziek en video’s synchroniseert met Apple’s iTunes. Hiervoor heeft Palm het toestel voorzien van speciale code. Echter, de liefde van Palm voor iTunes blijkt niet wederzijds. In een support document wijst Apple erop dat iTunes is ontworpen om naadloos te werken met de iPod en de iPhone. Apple stelt geen mediaspelers van andere merken te ondersteunen en dat het geen rekening zal houden met deze apparaten in toekomstige versies van de software.

Hoewel geen namen en rugnummers genoemd worden, is deze waarschuwing mogelijk een voorbode dat de maker van de iPod en de iPhone een stokje gaat steken voor de synchronisatie van de Pre in de eerstvolgende iTunes-update. Ook zal het bedrijf hiermee mogelijke kritiek over het wegvallen van de ondersteuning voor willen zijn.

Lynn Fox, woordvoerder van Palm, laat in een reactie weten dat Apple met deze stap vooral de consumenten zal benadelen. Fox benadrukt dat de Palm synchroniseert met de huidige versie van iTunes en dat gebruikers ervoor kunnen kiezen niet over te stappen naar een nieuwere release, mocht deze de synchronisatie met de Pre onmogelijk maken. Daarnaast is het volgens Fox mogelijk om muziek via USB of met andere hulpprogramma’s op de Pre te plaatsen.

Reageer op artikel:
Einde iTunes-synchronisatie Palm Pre in zicht?
Sluiten