Einde iTunes-synchronisatie Palm Pre in zicht?

Door: Statenweg - 29 reacties

Vorige maand bleek dat de Palm Pre naadloos muziek en video’s synchroniseert met Apple’s iTunes. Hiervoor heeft Palm het toestel voorzien van speciale code. Echter, de liefde van Palm voor iTunes blijkt niet wederzijds. In een support document wijst Apple erop dat iTunes is ontworpen om naadloos te werken met de iPod en de iPhone. Apple stelt geen mediaspelers van andere merken te ondersteunen en dat het geen rekening zal houden met deze apparaten in toekomstige versies van de software.

Hoewel geen namen en rugnummers genoemd worden, is deze waarschuwing mogelijk een voorbode dat de maker van de iPod en de iPhone een stokje gaat steken voor de synchronisatie van de Pre in de eerstvolgende iTunes-update. Ook zal het bedrijf hiermee mogelijke kritiek over het wegvallen van de ondersteuning voor willen zijn.

Lynn Fox, woordvoerder van Palm, laat in een reactie weten dat Apple met deze stap vooral de consumenten zal benadelen. Fox benadrukt dat de Palm synchroniseert met de huidige versie van iTunes en dat gebruikers ervoor kunnen kiezen niet over te stappen naar een nieuwere release, mocht deze de synchronisatie met de Pre onmogelijk maken. Daarnaast is het volgens Fox mogelijk om muziek via USB of met andere hulpprogramma’s op de Pre te plaatsen.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  LighScan

  Terecht van Apple, het is hun eigen software en bovendien kan iedereen zo wel gaan beginnen met hun eigen apparaten. Als Apple dan rekening moet gaan houden met deze apparaten gaan die releases erg lang duren.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Denk dat het in de praktijk reuze mee zal vallen. De iPod 4g doet het ook nog steeds met iTunes 8.2 en die heeft ook al jaren geen firmware updates meer gezien. Dus zoveel veranderd er blijkbaar niet in het synchronisatie protocol van iTunes.

  Het lijkt meer op dat Apple zichzelf indekt.

 • Profielfoto
  Josh_b

  Laat ze lekker zelf wat bedenken, oprotten met die Pre

 • Profielfoto
  PowerMac

  Terecht? Hm, en het is niet terecht wanneer Micro$oft Windows Media Player dermate programmeert dat het enkel met M$ spul werkt, of dat de gratis Internet Explorer meegeleverd wordt met het OS Windows? Want dan is er sprake van kartelvorming, monopolie etc, maar als baby Apple iets soortgelijks doet, ja, eh, dat is, eh, tja anders he…
  Zoals ome Steve reeds zei over iPhone OS en hacken ervan, het zal een kat&muis spel blijven, en lijkt me dat Palm groot en kundig genoeg is om eventuele compatibiliteit problemen bij nieuwe versies van iTunes in een weekje of wat wel kunnen patchen.

 • Profielfoto
  iPas

  @PowerMac: iTunes werkt niet alleen met Apple-spul, Apple ondersteunt alleen Apple-spul i.c.m. iTunes en andersom;)

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @powermac
  Naar die logica moet de software van een epson printer dus ook werken met een HP printer?

  Apple heeft geen monopolie op het gebied van online muziekdistributie. Als de Pre wordt geweerd van iTunes zijn er nog genoeg alternatieven.

  De media player en internet explorer zaten/zitten ingebakken in Windows, zonder de mogelijkheid ze eruit te knikkeren. Dat is niet het geval met iTunes etc.

  De situatie is dus compleet anders dan die van Microsoft.

 • Profielfoto
  diotav

  Ik ben het eens met Josh_b .. laat Palm toch lekker zelf software schrijven! :sealed:

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Niet eens met het feit dat de consument getroffen wordt. Zij krijgen een introductie met wat ik nog steeds als de ultieme muziekbeheerder zie en als hun (overigens verassend coole telefoon, daar ben ik eerlijk in) er dan niet mee werkt omdat het eigenlijk toch niet erbij hoort dan kan dat een reden zijn om over te stappen op een iPhone, maarja dat zul je ze nooit horen zeggen bij Palm.

  Flauw smoesje, en ik snap het dondersgoed dat Apple zich niet opwerpt als de software-hoer van de mediaspelers waar iedereen zich maar mee kan connecten.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Begrijp Apple volledig.
  Krijg je weer van die mensen die Apple de schuld gaan geven als hun MP3-speler raar doet.

 • Profielfoto
  Justus

  Flauw van Apple maar wel slim, gewoon blokkeren.

 • Profielfoto
  DavidRoman

  Laat Palm maar lekker betalen als ze gebruik willen maken van itunes, Apple steek er ook tijd en geld in om een goed programma te maken. zou lekker zijn als anderen partijen hier zomaar gebruik van kunnen zonder enig er voor hoeven te doen.;)

 • Profielfoto
  goddevader

  Voor iedereen dezelfde regels. Iedereen zit hier steeds te bashen op Microsoft, maar als Apple dan gelijkaardige praktijken onderneemt is dit terecht.

  2 maten 2 gewichten?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Apple heeft gewoon gelijk. Men moet niet afhankelijk gaan worden van derden als men straks de iTunes software aan wil passen. Ik zie hierin ook niet zozeer een dreiging van Apple, maar meer een waarschuwing: Palm roept nu wel vrolijk dat er compatibiliteit is, maar dat kan zomaar ineens afgelopen zijn als Apple iets aan iTunes verandert (en vervolgens de iPod’s bijwerkt met een update).

  Apple wil gewoon de garantie houden dat iTunes en de iPod samen blijven werken en wil straks geen gezeik van Palmgebruikers krijgen als iTunes ineens niet meer synced met die spullen.

 • Profielfoto
  Falc

  @LighScan, Bikkel, DavidRoman, diatov, en evt. anderen,

  Net zo terecht als dat er boetes van miljoenen (inmiddels dan wel niet miljarden) worden uitgeschreven aan MS voor het leveren van IE/WMP in Windows?

  Volgens mij is Microsoft nu verplicht om IE8 mee te leveren op een aparte CD bij het nieuwe besturingssysteem omdat ze anders de concurrentie tegen gaan.

  Nog steeds terecht? Kortzichtige mensen zijn de meeste ‘fanboys’ toch :’)

 • Profielfoto
  strigoi

  Even los van de belachelijke stap om IE8 niet standaard mee te leveren met Windows.. Mensen moeten toch eerst een browser hebben voordat ze het wereld wilde web op kunnen. Probleem van de browser van M$ was dat deze niet te uninstallen was. Genoeg offtopic..

  Het is logisch dat Apple geen ondersteuning biedt voor Palm Pre. Net zoals dat hun OS enkel op Apple computers draait. Zie mensen met iTunes problemen bij APRs staan of naar Apple bellen. “Ja, bij de Hi winkel zeiden ze ga maar even langs bij de Apple winkel voor je iTunes probleem..” Ben het eens met het gros van de mensen hier, los van het feit of het nou legaal / illegaal is. Houd iTunes voor Apple producten.

 • Profielfoto
  DavidRoman

  @Falc
  Het probleem bij IE in windows is dat als je updates wil doen dat je verplicht ben IE te gebruiken dus je kan niet zomaar het IE van je computer verwijderen en firefox gebruiken. het is belachelijk natuurlijk dat ze IE apart op een cd willen, maar microsoft heeft IE gewoon te veel in Windows gepropt dat je er niet omheen komt.

  Je kan natuurlijk zegen dat apple het met de ipod precies het zelfde doen itunes er aan koppelen maar de markt op mp3-spelers is zo groot dat ook gewoon iets anders kan kiezen. bij met besturing systemen is dat niet zo, de keuze is te peperkt.

 • Profielfoto
  Ezra

  Vind wel goede actie beetje exclusiviteit.

 • Profielfoto
  Jocham

  Erg flauw van Apple, ik vind dit misbruik maken van marktpositie door Apple.

  Het is helemaal niet zo ingewikkeld om andere toestellen te laten synchroniseren met iTunes. Het is een belachelijk om te denken dat het Apple plots heel veel moeite gaat kosten voor support van andere toestellen. Laat enkel ontwikkelaars weten wat er gebeurt in een update zodat de ontwikkelaars hun software hierop kunnen aanpassen.

  Dit is een blokkade voor de ontwikkeling van techniek, heel kinderachtig…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Heeft niks met fanboygedrag te maken.

  iPod en iTunes horen gewoon bij elkaar. Ik zou er NEVER aan moeten denken om mijn apparatuur te synchroniseren met die Windows crap.
  Ik zou er ook nooit aan moeten denken om een of andere Windows Mobile troep met iTunes te synchroniseren.

  iPod = iTunes en iTunes = iPod. Een Palm of Windows Mobile verziekt de fantastische ervaring die Apple de gebruiker biedt.

  Niks fanboy gedrag. Apple producten werken gewoon fantastisch samen en Apple heeft het recht om met dit imago voorzichtig om te springen en rotzooi te weren.

 • Profielfoto
  Delars

  Helemaal gelijk Apple. Ze moeten maar gewoon hun eigen software schrijven.

 • Profielfoto
  dinck

  Lekker boeiend. Ik ben best wel in voor een Pre (kleiner dan iPhone en met echte toetsjes), maar weet zeker dat ik die alleen als telefoon/pda wil gebruiken. Muziek en filmpjes afspelen, foto’s maken, twitteren enz. hoeft van mij niet. Als die Pre maar met ActiveSync kan samenwerken… (omdat dat alles is wat mijn werkgever ondersteunt)

 • Profielfoto
  Bolle1961

  waarom maakt Apple het synchronisatie protocol niet gewoon open, kan iedere smartphone, media speler fabrikant zorgen dat het gewoon werkt.
  sinds apple op iedere straathoek te koop is, is het toch allang niet meer exclusief, of je moet perse een telefoon of laptop met scheurtjes willen:)

 • Profielfoto
  Falc

  @ strigoi, DavidRoman,

  Loze opmerking. IE is gemakkelijk te verwijderen. Tuurlijk zit je aan de updates van IE vast omdat het besturingssysteem zelf gebruik maakt van het protocol voor enkele programma’s. OS X doet niet anders hoor!

 • Profielfoto
  ctxppc

  Wow! Kort artikel dat recht tegen de Pre is! Geen excuses, alleen de inhoud!
  Weg met die Pre! *evil*

  Maar wat over de comptabiliteit met de oudere iPods als de nieuwe software er komt? Is het alleen een expliciete blokkade voor de Pre of niet-Apple-apparatuur? *evil* again!

  :p

 • Profielfoto
  Ce

  Ik vind veel van de reacties hier wel lachwekkend. Waar hebben we het in vredesnaam over….een smartphone kan toevallig muziek synchroniseren met iTunes en de halve Apple wereld spreekt er schande van.

 • Profielfoto
  SebastienK

  Zoals ik vorige keer al zei zou er wel een zinnetje worden toegevoegd en binnenkort de verbinding verbroken.

 • Profielfoto
  pitch

  Apple hoeft helemaal geen rekening te houden met andere spelers. Palm heeft de Pre en WebOS en de compatibliteit toch ook zelf ontwikkelt. En als de synchronisatie na een update niet meer werkt vinden ze er wel wat op, mits het bedrijf dan nog bestaat.
  Dus al dat Fanboy en Anti Palm geroep gaat helemaal nergens over….

 • Profielfoto
  Azibi

  Werkt dit niet in het voordeel van apple? Het is vast geen argument om wel een pre ipv een iPhone, dit veranderd de hardware verkopen niet, maar veel palm gebruikers zullen gaan downloaden via de itunes-store, kassa voor Apple ;)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Zoals ik bij vorig nieuwsbericht al aangaf.. http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=4237