Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 12 juni 2009

Dood aan de kabel

In OMT Podcast #162 hadden we het over een probleem dat iedere computergebruiker treft. De grote ravage aan kabels, kabels en nog eens kabels. Hoe voorkom je knopen, hoe werk je ze weg en hoe doe je dat op een elegante manier. Jouw tips zijn nog steeds welkom, maar wij hebben het antwoord misschien wel gevonden: bluelounge.com.

Bluelounge.com draait helemaal om kabels. Althans, het wegwerken ervan. Zo hebben we de CableBox, wat niets anders is dan een strak wit doosje waarin je je stekkerdozen en wirwar aan kabels kunt verbergen. De SpaceStation doet hetzelfde, maar is eleganter en langer en is ideaal voor je USB-kabels en dient tevens als steun voor je laptop. CableDrop, ten slotte, zijn schattige klemmetjes om kabels op hun plek te houden. Want hoe vaak is het jou wel niet overkomen dat je MagSafe kabel van je tafel gleed? Daarnaast kun je CableDrops ook gebruiken als ‘pollepelhouders’ aan de muur voor je kabels.

Pièce de résistance is toch wel de StudioDesk. Een tafel met een klassiek moderne look die gemaakt is voor laptopgebruikers met de nodige expansiedrift. In de tafel zit namelijk een la verwerkt. Dankzij de gleuf in het tafelblad kun je kabels, adapters en hubjes aan het oog onttrekken. De StudioDesk is eind deze maand leverbaar en kost 600 dollar.

Wat is jouw gouden tip om kabels weg te werken?

Reageer op artikel:
Dood aan de kabel
Sluiten