Dood aan de kabel

Door: Lucas Raggers - 27 reacties

In OMT Podcast #162 hadden we het over een probleem dat iedere computergebruiker treft. De grote ravage aan kabels, kabels en nog eens kabels. Hoe voorkom je knopen, hoe werk je ze weg en hoe doe je dat op een elegante manier. Jouw tips zijn nog steeds welkom, maar wij hebben het antwoord misschien wel gevonden: bluelounge.com.

Bluelounge.com draait helemaal om kabels. Althans, het wegwerken ervan. Zo hebben we de CableBox, wat niets anders is dan een strak wit doosje waarin je je stekkerdozen en wirwar aan kabels kunt verbergen. De SpaceStation doet hetzelfde, maar is eleganter en langer en is ideaal voor je USB-kabels en dient tevens als steun voor je laptop. CableDrop, ten slotte, zijn schattige klemmetjes om kabels op hun plek te houden. Want hoe vaak is het jou wel niet overkomen dat je MagSafe kabel van je tafel gleed? Daarnaast kun je CableDrops ook gebruiken als ‘pollepelhouders’ aan de muur voor je kabels.

Pièce de résistance is toch wel de StudioDesk. Een tafel met een klassiek moderne look die gemaakt is voor laptopgebruikers met de nodige expansiedrift. In de tafel zit namelijk een la verwerkt. Dankzij de gleuf in het tafelblad kun je kabels, adapters en hubjes aan het oog onttrekken. De StudioDesk is eind deze maand leverbaar en kost 600 dollar.

Wat is jouw gouden tip om kabels weg te werken?

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  bedhead

  Ik hou eerlijk gezegd ook niet van alle kabelwerk… Te veel gezooi. Bij mij zitten alle kabels mooi achter de desk en natuurlijk zorgen de draadloze toetsenbord en muis van Apple voor een mooi alternatief.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Een USB hub met een witte kabel verbinden aan je mac. De hub plak ik onder mijn bureaublad samen met de stekkerdoos. Dan moet je echt door je knieën om iets te zien. Helaas is mijn wacom niet draadloos…

 • Profielfoto
  iMike

  Ik haat kabels maar om daar naar mijn mening zo’n duur lelijk bureau voor te kopen is weer net te overdreven.

 • Profielfoto
  bedhead

  hehe ja stijlvol is anders :p

 • Profielfoto
  Gijsberts

  Nou ja, ik neem de moeite niet om die ene kabel weg te werken van m’n iMac:P

 • Profielfoto
  nookie

  Een Alu iMac waarbij ik een rond gat gezagen heb in het bureau, die verdwijnt onder de poot van de Imac. De kabels lopen strak langs de poot en verdwijnen in het gat. Vervolgens heb ik kabelgootjes onder het bureau lopen naar een apart vak onder het blad van het bureau. Daar ligt mijn stopcontact in en mijn externe harde schijf. De printer staat daarboven op het blad en ook daar heb ik een rond gat gezaagd. De kabels van de printer lopen ook door dat gat heen. Geen losse kabels boven het blad dus.

 • Profielfoto
  Sanne

  1 gat gezaagd in mijn bureau achter mijn iMac, daar gaat alles doorheen. Er ligt enkel nog een toetsenbord, muis en ipod-connect kabeltje op het bureau.

  Werkt heerlijk:)

 • Profielfoto
  sannie

  Voor mij waren de kabels ooit de laatste druppel om over te stappen naar een iMac. Voor thuis gebruik werkt het prima met een iMac icm een airport extreme/time capsule om nog een beetje netwerk snelheid te hebben. ik heb dus alleen een stroomkabel.

  voor minstens 8 vrienden en familieleden is dit (na het gezien te hebben) ook één van de redenen geweest om te switchen….naast natuurlijk een geweldig OS.

  Inmiddels heb ik een paar iMacs versleten en heb ik mijn zakelijke Dell ingeleverd en gebruik ik zakelijk nu mijn eigen MacBook Pro.

 • Profielfoto
  RTM85

  Wel handig voor bij mn tv en surround set. Over kabels gesproken: dáár is het pas een pleuriszooi met 6 speakerkabels, hdmi- en toslink kabels, pluggen en wet ik veel allemaal!

 • Profielfoto
  Ezra

  De enige kabels die ik heb tijdens het werken zijn:

  – Audio Jack
  – Audiopaneel 1 snoer
  – USB voor Dock

  En als laatst me Magsafe adaptor.

  Dus ik vind het niet zo erg allemaal.

 • Profielfoto
  TradeMARC

  ’t Riekt een beetje naar een bluelounge-advertorial. Maar ik haak toch maar even in; mijn kabels laat ik verdwijnen direct, via één gat. Met de nodige klemmetjes, ‘telefoondraad’-oogjes en de nodige tie-rips houd ik alles tegen de onderkant van m’n werktafel en van de grond.

  Wat meer frustreert is het groeiend aantal ongebruikte kabels. Een verhuisdoos vol met extra geleverde usb-, firewire-, stroom-, telefoon- andere computerkabels. Een vracht aan adapters, noem maar op. Op een of andere manier gooi ik ze niet zomaar weg. Het ‘kan-ooit-van-pas-komen’-syndroom. Misschien moet ik ‘ns een datum prikken en richting het milieupark.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb bij Piet Klerkx Woonwereld een tijdje geleden al een mooi klein en strak kantoorbureautje gekocht voor zo’n 160 euro (zo’n 1.20 breed) – heet officieel een typetafel. Op de bedrijfsmeubelafdeling. Daar vind je vaak betere dingen daarvoor. Het is ijzersterk (metalen poten vanaf de achterkant, dus niet aan de voorkant) niet te groot en past goed in mijn huiskamer. naast en achter het bureautje zitten genoeg mogelijkheden om kabels weg te werken. En er zat ook al een gat in om kabels naar onder het blad te geleiden. En verder heb ik kabels van speakers etc voor mijn iMac gewoon met breed plakband onder het blad van mijn bureautje geplakt. Zie je er niets van.

 • Profielfoto
  Petje

  Het ontwerp, daar valt over te twisten, maar de prijs is gewoon belachelijk!
  Er is een heleboel vergelijkbaars te krijgen voor rond de €150 tot €200

 • Profielfoto
  brandfles

  Ik heb mijn bureau in een vrij donker kamertje staan en achter het bureau ligt alles dus in de schaduw van mijn bureau uit het zicht:D

 • Profielfoto
  martijn888

  ik heb een hoogglans witte boekenkast laten timmeren waarin ook mijn mini en TV staan. bij het ontwerp heb ik rekening gehouden met een kabelgoot, alles is keurig weggewerkt en surfen en mailen vanaf de bank gaan nu prima. Geen enkele draad in het zicht.
  Voor de keren dat ik meer serieuze dingen doe heb ik een strak campingtafeltje gekocht dat ik voor de TV kan schuiven, ideaal!

  enige irritatie is dat wanneer ik mijn videocamera aan wil sluiten ik de isight met ontkoppelen; een firewire hub bestaat alleen maar als bulky ding met weer een extra adapter; buiten ongewenst extra sluip-stroomverbruik, krijg ik die nooit weggepropt in mijn kabelgoot…

  elegant kastje van bluelounge, dat moet wel gezegd worden

 • Profielfoto
  snipper

  Ik hou van stevig en strak en heb daarom een plaat industrieel watervast multiplex besteld en daar stevige metalen poten onder geschroefd. Hele ding weegt meer dan 100 kg. Uitsparing gezaagd waar ik zit, zodat ik echt ‘in’ de tafel schuif en m’n armen kan laten rusten. Randjes met een houtfreesje afgerond en likje verf in de kleur van de schuifdeurenkast.. :)

  Ik heb veel kabels aan m’n Mac Pro / 5.1 surrond set / 30′ monitor / printer / Wacom etc. Daarnaast staat er nog een tweede computer.

  ALLE kabels hangen sinds kort tegen de onderkant van de tafel. Neem een stuk vijverslang (stevige, met ribbels verstevigde zwarte slang, 40 mm ø, bij elke bouwmarkt te koop). http://piekvijvertechniek.nl/images/zuig%20slang.jpg

  Snij er stukken van 4 cm van en snij die in de lengte nog een keer door. Schroef ze tegen de onderkant van de tafel, elke 50 a 70 cm. Haak de kabels er in.

  Voordeel is dat je ze zó weer kan weghalen, kabels makkelijk kan verhangen, etc. Ziet er niet alleen opgeruimd uit, stofzuigen gaat ook veel beter!

  De Mac Pro en andere computer heb ik ieder op een meubelhond gezet, ook perfect qua stofzuigen: http://www.variofit.com/v1/UPLOADS/Roller//TN_Seite54Bild02N.jpg

 • Profielfoto
  Jordgubb

  Good old (gamla) Ikea heeft ook iets handigs (en goedkoop) Billig.

  http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50035115

  Signum kabelgoot horizontaal. 15 Euro. Erg handig !!!!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Die cabledrops, pure afzetterij , ik vraag me af wie nu zoiets koopt:P

 • Profielfoto
  Angelzilla

  Ook leuk en voor de prijs ga je het echt laten::D

  http://www.balmuda.com/en/products/c/colony/

  en

  http://www.balmuda.com/en/products/c/stream/

  Ik geloof dat de bloempot zo’n 600,- moet kosten….

 • Profielfoto
  Bintje

  Handig:D

 • Profielfoto
  Casper

  Liever kabels dan draadloos… Dat is echt de hel.

 • Profielfoto
  Addict

  http://www.belkin.com/nl/networkusbhub/

  Ben van plan om deze binnenkort te halen, zodat geen usb-kabels meer heb van mijn dock, ext harde schijf, kaartlezer, etc. etc.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik heb een stukje software voor MacPort (het kernelonderdeel voor poorten in Mac OS X) geschreven voor mijn Mac. Nu is mijn printer, scanner, iPhone/iPod, USB-hub etc. draadloos via Bluetooth. Het werkt alleen met mijn (witte) Macbook.

  Mijn gouden tip is: KOOP GEEN KABELAPPARATUUR, voorkomen is beter dan oplossen! ;)

 • Profielfoto
  Laagwater

  Een prachtig tafeltje! Ik had hem liever iets breder willen kunnen bestellen dat is mijn enige kritiek. Heel smaakvol en inderdaad zit het tussen klassiek en modern in.

  ( Check mijn site http://www.methoutenziel.nl )

 • Profielfoto
  boerke

  Ach, k’ep het geprobeerd “draadloos”
  Speciaal ooit een Canon 5200IP aangeschaft.
  +Draadloos modem…. Juppie
  +draadloos Toetsenbord en muis!

  En allemaal waardeloos.
  Terug naar gewoon een ethernet kabel -werkt altijd en sneller.
  Toetsenbord en muis met kabel – werkt altijd… nooit meer op zoek naar batterijtjes, om in paniek dan maar de afstandsbediening te ontleden als laatste bron.
  En, nooit meer vage bluetooth aanwijzingen!

  printer…na 200 keer printer error…gewoon een usb kabeltje ingeplugged, nooit meer een probleem…..

  Oplossen van Cable-clutter=5 meter USB kabel & 5 Meter firewirekabel
  Doorvoeren naar een kast, met diverse hubjes, en vanuit daar verder gaan.
  een plank voor voedingen, eentje voor gizmos’ HD’s etc

 • Profielfoto
  Venco

  Tja, of ik die desk hierboven nou zo mooi vind? Niet echt. Dan maar de enige desk die voor de Mac gemaakt is: http://milk.dk/

  En voor de rest hopen dat dit wat gaat worden: http://www.mojomobility.com/

 • Profielfoto
  Sunshine

  Ik heb gewoon zelf een tafel laten maken met een glazen blad. In de tafel zitten 2 laden voor mijn troepies en dingetjes. Achter de laden is een ruimte van 10 cm waar een stekkerblok in zit met 8 aansluitingen. Daar pas ook mijn router en kan ik ook alle andere kabel van kamera etc kwijt. Op de tafel ligt een matglazen blad waar aan de achterkant een halfronde opening in zit waar alle kabels doorheen gaan. De tafel is strak wit en voldoet geweldig. Mijn nieuwe iMac 24″ staat er heel mooi op. De enige kabels die zichtbaar zijn is de kabel van mijn toetsenbord (ik hou niet van die kleine draadloze of het gek*t met oplaadbare batterijen. Kosten: €250:p