Bevestigd: Steve Jobs onderging levertransplantatie

Door: Statenweg - 24 reacties

Het bericht van The Wall Street Journal dat Steve Jobs tijdens zijn medisch verlof een levertransplantatie heeft ondergaan is bevestigd door een van zijn artsen. James D. Eason M.D. van Methodist University Hospital in Memphis, Tennessee schreef het persbericht met toestemming van de patiënt.

Volgens de arts had Steve Jobs de hoogste MELD-score (Model for End-Stage Liver Disease) op het moment dat het orgaan beschikbaar kwam, waardoor hij bovenaan de wachtlijst stond. Het ziekenhuis wil hiermee hoogstwaarschijnlijk een einde maken aan speculaties dat Jobs vanwege zijn rijkdom of status eerder aanspraak kon maken op een donororgaan. Volgens Eason verloopt het herstel voorspoedig en heeft Steve Jobs goede vooruitzichten als het om zijn gezondheid gaat.

De Methodist University Hospital Transplant Institute is gespecialiseerd in levertransplantaties en behoort tot de beste behandelcentra op dit gebied in de Verenigde Staten. Mede hierdoor heeft Steve Jobs besloten zich bij dit instituut te laten behandelen, aldus Eason.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  puccini

  Wat kan ons dat nou schelen, tjeetje wat een onzin, begint zo langzamerhand een beetje op de privé te lijken. a.u.b. stop met deze onzin en persoonsverheerlijking.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Idem

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Idd wel erg veel Steve Jobs nieuws de laatste tijd :sealed:

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Apple ER….
  effe zappen naar een ander forum…
  kan niet tegen bloed…

  (delete of slotje?) LOL

 • Profielfoto
  BlackMAC

  “Lever” tijd
  Veel besproken onderwerp bij Apple…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Jah logisch dat er veel Steve Jobs nieuws is, want hij is weer terug en veel mensen die hier komen zijn geintresseerd daarin, which includes me. Als het je niet boeit lees je het toch niet en post je er verder niks onder?

 • Profielfoto
  jobz

  Bedankt voor al dit nieuws over de iLiver. Hopelijk doet ie het nog na 12 maanden. Dan verloopt de garantie, tenzij LiverCare.

  Mag Hij nu weer gewoon God zijn?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Inderdaad, als je het niet interessant vindt lees het dan niet.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ach Apple gaat “tegenswoordigs” maar over twee dingen, Steve en de iPhone. Een nieuwe MacBookPro lijn, SnowLeopard en de daarmee definitieve switch naar Intel (over einde van een tijdperk gesproken) zijn lang niet zo interessant.

 • Profielfoto
  Thimo

  Kippenvel dit soort berichten. Heerlijk dat-ie weer terug is. Nu is de iFam weer compleet. En kijk: de zon schijnt buiten. Bedankt Steve! :O

 • Profielfoto
  pinkie

  Mmmmm, het lijkt wel alsof je hier alleen maar mag reageren als je het met een aantal mensen eens bent :( Maar dat zal toch niet waar zijn? Je mag toch ook wel zeggen dat je het allemaal grote flauwekul vindt? Dat is toch net zoveel waard als te zeggen dat je op Stevie geilt? En je kunt toch pas zeggen of je het interessant vond nadat je het gelezen hebt?

  Zo, zullen we nu weer gewoon doen?

  Have a nice day.

 • Profielfoto
  garenor

  @puccini. Zou je aub voor jezelf willen spreken!

 • Profielfoto
  Maced.2

  fijn dat het weer goed gaat met steve :D

  @puccini speak for your self

  ???

 • Profielfoto
  pinkie

  Volgens mij spreekt puccini voor zichzelf. Maar de vraag is of zelfs dat is toegestaan.

 • Profielfoto
  FreakT

  zijn ze toch iets te laat met de iKidney…

 • Profielfoto
  Hermanko

  Oudere Apple fans weten dat zonder Steve Jobs Apple allang in het rijk der fabelen was opgelost..;) Dat deze bijzondere man aandacht krijgt is voor mij nog steeds de moeite van het lezen waard.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Steve = Apple
  En wie het daar niet mee eens is, jammer dan, want zo is het nou eenmaal. Hij zal tot zijn dood (en hopelijk duurt dat nog lang) zo belangrijk blijven. Zoals ook Meneer Frits (Frits Philips) tot ver na zijn pensionering DE man van Philips is gebleven. Grappig overigens dat beide bedrijven in een schuurtje achter het huis zijn begonnen.

 • Profielfoto
  MaestroRackam

  @koetjesreep en anderen

  Het is en blijft komkommertijd…
  Wel storend is dat er de laatste tijd telkens twee artikelen verschijnen eerst over een gerucht en dan precies hetzelfde artikel met ‘gerucht’ vervangen door ‘feit’, bijv. (zie ‘Nieuwe lever levert Jobs meer leven’ ‘Bevestigd: Steve Jobs onderging levertransplantatie’en ‘Steve Jobs is terug, zo lijkt het’ ‘Steve is nu echt terug!’

  Geef dan een Edit of update aan bij de eerstgeschreven artikelen.

  Het 4de deel van ‘Muziek uit je mac’ past trouwens goed in deze nieuwsloze tijden:D

 • Profielfoto
  Eduard

  leuk om te weten hoe het met hem gaat, temeer er erg onduidelijk over hem werd gedaan. Nu dat alles bekend is, gaat het leven weer verder…….ook voor mijnheer Steve…. toch?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @pinki: Puchini spreekt niet voor zichzelf, hij roept uit “wat kan ONS dat schelen” daarmee het hele forum over één kam scherend. Nou, mij kan het toevallig wel wat schelen. Ik hoef Steve zijn voeten niet af te likken, maar vind het wel prettig dat het goed met hem gaat. Als het JOU niks kan schelen, lees dit dan niet en reageer al helemaal niet, want WIJ hebben geen boodschap aan dit soort berichtjes.

 • Profielfoto
  pinkie

  Kijk, dat bedoel ik nou. Dus omdat het jou wel interesseert mag ik niet meer zeggen wat ik ervan vind. Nou, weet je, ik kan ook zonder jouw reactie hoor maar wat mij betreft ben je welkom om je uit te spreken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik praat tenmiste voor mezelf, dat is het enige wat ik vraag, pinkie. Geen “ons” en “wij”, want je weet niet wat je buurman er van vindt. Gewoon “ik”, dan is het al goed ;)

 • Profielfoto
  pinkie

  Misschien spreekt Puchini wel voor zichzelf en een zusje, dat weet jij toch ook niet? Laat iedereen toch lekker in hun waarde.

 • Profielfoto
  imar

  Wat ik me dan weer afvraag: heeft dat Methodist University Hospital Transplant Institute niet zoiets als een medische geheimhoudinsplicht?