Statenweg
Statenweg Nieuws 25 juni 2009

Apple deugt voor geen (dertig) cent

Een Amerikaans echtpaar voelt zich opgelicht, misleid en bedrogen door Apple en gaat het bedrijf voor de rechter slepen. Wat is er aan de hand? Toen het echtpaar het tegoed op hun iTunes Gift Card met het opschrift ‘songs are 99 cent’ wilde besteden in de iTunes Store, kwam het tot de ontdekking dat voor een groot aantal muzieknummers niet 99 cent, maar $1,29 betaald moest worden.

Zoals bekend paste Apple begin april de prijzen aan en worden individuele nummers in iTunes naast de bekende 99 cent nu ook verkocht voor 69 cent en $1,29. Bij aanschaf van muziek uit de laatste prijscategorie is de tegoedkaart – gekeken naar het aantal nummers dat je ermee kunt downloaden – minder waard dan bij aanschaf gedacht. Hoogstwaarschijnlijk zag Apple niet de mogelijkheid alle kaarten met het verouderde opschrift terug te halen of behoorde de betreffende Gift Card tot een oude voorraad.

Het tweetal is van mening dat Apple misleidende informatie heeft verschaft, zo leest de aanklacht, en zoekt meer ‘slachtoffers’ voor een class action zaak. Zij eisen naast een restitutie van de 30 cent per aangekocht nummer ook een schadevergoeding en een vergoeding van de advocaatkosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple deugt voor geen (dertig) cent
Sluiten