Gurney
Gurney Nieuws 27 juni 2009

Aantal YouTube uploads explodeert na introductie iPhone 3GS

Het uploaden van video’s vanaf mobiele apparaten naar YouTube is de laatste maanden flink toegenomen. In de week nadat de iPhone 3GS voor het eerst verkrijgbaar was in de VS steeg dat aantal zelfs met 400%.

De piek lijkt een gevolg te zijn van de video functionaliteit van de nieuwe iPhone, waarmee filmpjes kunnen worden opgenomen en geupload naar bijvoorbeeld YouTube of MobileMe. Volgens Music Ally is het aantal “mobiele” upload’s het laatste half jaar met 1700% gestegen, inclusief de piek na de introductie van de iPhone 3GS.

Het opnemen en uploaden van video met mobiele apparaten is niet nieuw, andere fabrikanten gingen Apple voor in het introduceren van deze functionaliteit in hun producten. Belangrijk voordeel van iPhone 3GS is echter de gebruiksvriendelijke interface, die tevens de mogelijkheid biedt om opgenomen filmpjes met een paar vingerbewegingen direct te bewerken tot een kleiner fragment. Ideaal voor je 5 minuten durende video waarvan eigenlijk maar 30 seconden interessant zijn om te bewaren. Voorheen moest hier een Mac met bijvoorbeeld iMovie aan te pas komen, maar met de iPhone 3GS kunnen gebruiker nu on-the-fly video’s opnemen, bijschaven en online zetten. Iets wat velen na aanschaf gelijk uitgeprobeerd hebben, getuigde de zware belasting van de YouTube servers afgelopen week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal YouTube uploads explodeert na introductie iPhone 3GS
Sluiten