Gurney
Gurney Nieuws 21 juni 2009

10 features van Snow Leopard die we niet zagen tijdens de WWDC Keynote

Tijdens de WWDC Keynote werd naast updates van de Macbook Pro lijn en de nieuwe iPhone 3G S ook ingegaan op een aantal eigenschappen van Snow Leopard, de opvolger van Leopard, die we in september mogen verwachten. Bertrand Serlet sprak in zijn herkenbaar frans-engelse accent onder meer over prestatieverbeteringen, de herschreven Finder, Safari 4 en Quicktime, gevolgd door een demo van Craig Federighi waarin nog meer kleine noviteiten uit de doeken werden gedaan.

Toch zijn er nog meer interessante eigenschappen van Snow Leopard waarover niet werd gesproken. Mac|Life zette er tien voor ons op een rijtje:


1. Multi-Touch all the way
Oudere Macbooks met Multi-Touch trackpads die nog geen gebruik konden maken van de Multi-Touch gestures zoals het kunnen bladeren door en draaien van foto’s, zullen dit met behulp van Snow Leopard wel kunnen.

[update]
Volgens TUAW geldt deze update enkel en alleen voor onderstaande Macbooks met ingebouwde Multi-Touch controller chip;

– MacBook Air (alle modellen)
– Early 2008 MacBook Pro
– Late 2008 17″ MacBook Pro
– Unibody MacBook (alle modellen)
– Unibody MacBook Pro (alle modellen)
[/update]

2. Sneller afsluiten en ontwaken
In Snow Leopard moet het afsluiten en weer ontwaken van je Mac tot zo’n 75% sneller zijn.

3. Hogere resolutie van iChat video
Snow Leopard verhoogt de maximale resolutie die in iChat gebruikt kan worden naar 640 x 480 pixels, vier keer zoveel als in Leopard. Video chatten wordt zo een hele andere ervaring.

4. Betere toegankelijkheid van services
Je kunt in Snow Leopard services die je weinig of niet gebruikt vanaf nu ook handmatig aan- en uitzetten.

5. Vluchtinformatie integratie
Het sneeuwluipaard herkent, net als telefoonnummers en data, ook vluchtnummers en koppelt deze gelijk aan de Flight Tracker widget in Dashboard. Helaas ondersteunt deze widget alleen Amerikaanse vluchten, dus veel zullen we er in Europa niet aan hebben.

6. Split-view terminal
Goed nieuws voor Terminal fans. Het Terminal venster kan in Snow Leopard namelijk in tweeen worden gedeeld om een beter overzicht te kunnen hebben over verschillende activiteiten.

7. Airport signaalsterkte afleesbaar
Het Airport menu geeft in Snow Leopard ook aan wat de signaalsterkte is van de verschillende netwerken, een veel nauwkeurigere manier dan de vier streepjes van het Airport icoontje. Het wordt dus makkelijker om het sterkste netwerksignaal op te sporen.

8. iChat kost minder bandbreedte
iChat zal in Snow Leopard nog maar een derde van de bandbreedte gebruiken om DVD kwaliteit beeld weer te geven. Muziek en films downloaden tijdens het videochatten moet dus geen probleem zijn.

9. Automatische spellingscorrectie
TextEdit zal in Snow Leopard veelvoorkomende typefouten automatisch kunnen corrigeren.

10. Web spots
Een eigenschap die we al kennen van de iPhone is Web spots, een functie in Safari waarmee je rond kunt springen tussen verschillende onderdelen van een webpagina en zodoende sneller naar de meest belangrijke informatie kunt navigeren.

Reageer op artikel:
10 features van Snow Leopard die we niet zagen tijdens de WWDC Keynote
Sluiten