Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 mei 2009

Zune HD: hij komt, hij komt… in de herfst

Vandaag heeft Microsoft een einde gemaakt aan de geruchten door ze te bevestigen: er komt een nieuw touchscreen model van de Zune, Microsofts antwoord op de iPod. Na de minder succesvolle pogingen om de iPod classic en iPod nano naar de kroon te steken geeft Microsoft de hoop nog niet op. De Zune HD moet dé concurrent voor de iPod touch worden.

Het moet gezegd, de buitenkant van de Zune HD ziet er sexy uit. In het omhulsel van staal en glas zit een OLED aanraakgevoelig beeldscherm van 3,3 inch. De HD toevoeging slaat echter niet op de resolutie van het scherm. Met 480×272 pixels is die nog lager dan het 3,5 inch 480×320 scherm van de iPod touch. Via een los verkrijgbare cradle kan de Zune HD wel 720p HD video naar een televisie uitsturen.

Ook kan er met het apparaat naar HD radio geluisterd worden. Via dit matig populaire systeem kunnen bepaalde radiozenders in betere geluidskwaliteit ontvangen worden. Het systeem werkt echter alleen in de Verenigde Staten. Microsoft belooft verder WiFi, een speciale touch-versie van Internet Explorer, games en naadloze integratie met het Xbox LIVE waardoor online games, programma’s, video’s en muziek gekocht kunnen worden.

Daarmee lijkt de Zune HD alles te bieden wat de iPod touch voor gebruikers biedt, al zal Microsoft’s media en software-winkel zich nog moeten bewijzen. Dat zal nog niet eenvoudig worden met de voorsprong van meer dan een jaar die Apple’s App Store heeft. Wordt het ‘driemaal is scheepsrecht’ voor Microsoft of is de Zune HD too little too late? We zullen nog even met onze conclusie moeten wachten want de Zune HD komt pas in de herfst van 2009 uit. Ook is nog niet bekend of dit model wél buiten de VS verkocht gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zune HD: hij komt, hij komt… in de herfst
Sluiten