Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 16 mei 2009

WolframAlpha.com, je slimme oom op het internet

Met Google zoek je op het web, met Wikipedia zoek je in kennis, maar welke zoekmachine trekt conclusies uit je zoekopdrachten? Dat doet WolframAlpha.com. WolframAlpha gaat verder waar Google en Wikipedia ophouden.

WolframAlpha is van de makers van het rekenprogramma Mathematica. Rekenen en spelen met data is dus wat ze als de beste kunnen. En die vaardigheid hebben ze gestopt in een zoekmachine. Wolfram bevat data, modellen, algoritmen en kan hier mee goochelen al naar gelang jouw zoekopdracht.

Voor grafiekjes van formules, vergelijkingen van steden, alle mogelijke berekeningen en conversies, wetenswaardigheden over steden, weersoverzichten uit heden en verleden, calorieberekeningen van jouw lunch, scheikundige formules kloppend maken, aandelenkoersen, muzikale akkoorden… WolframAlpha geeft je het antwoord in tekst, grafiek, beeld en schema.

De beste indruk van de zoekmachine WolframAlpha geeft meneer Wolfram zelf. Bekijk de screencast en sta versteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WolframAlpha.com, je slimme oom op het internet
Sluiten