Statenweg
Statenweg Nieuws 20 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

Wederom minder Macs verkocht

De kwartaalcijfers van Apple over de eerste drie maanden van dit jaar lieten betere resultaten zien dan een jaar eerder. Vooral de populaire iPhone deed het goed. Het aantal verkochte Macs daalde echter met 3%.

Onderzoek van de NPD group, die klanten van de Apple Stores vroeg naar hun aankopen, toont aan dat de verkoop van Macs in de maand april wederom gedaald is ten opzichte van een jaar eerder. Dit keer gingen er naar schatting 1,8% minder units over de toonbank.

Hoewel deze daling minder ernstig is dan verwacht, belooft het niet veel goeds voor de rest van dit kwartaal. Analist Gene Munster van Piper Jaffray schat dan ook dat de Mac-verkoop in de maanden april, mei en juni conform de verwachting van Wall Street 10% lager zal uitkomen. Dit zou het tweede achtereenvolgende kwartaal van daling betekenen voor Apple. Sinds juni 2003 heeft het bedrijf de verkoop van de Mac alleen maar zien toenemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.