Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 mei 2009
Leestijd: 1 minuut

VideoMonkey doet VisualHub bijna vergeten

Menigeen liet een traan toen Techspansion in oktober 2008 aankondigde te stoppen met haar activiteiten: “VisualHub, AudialHub, and iSquint have been discontinued and are no longer for sale.” Het drama was compleet toen bleek dat er eigenlijk geen alternatief was voor VisualHub. Er zijn weinig programma’s die filmpjes razendsnel en in batch kunnen converteren naar ieder ander gewenst formaat.

Een sprankje hoop gloorde aan de horizon toen Techspansion de broncode van VisualHub vrijgaf. Maar helaas, het open source project TranscoderRedux heeft nog niks opgeleverd. En dat was ook een doorn in het oog van de maker van VideoMonkey.

VideoMonkey gaat namelijk verder op het gedachtegoed van VisualHub. De eerste alfaversie is nu al te downloaden. In deze eerste versie ziet de grafische interface er al aanzienlijk beter uit dan het immer achtergestelde VisualHub van weleer. VideoMonkey is echter nog lang niet af. Tot op heden is het alleen nog mogelijk om filmpjes te converteren naar QuickTime formaten. Maar daar komt ongetwijfeld verandering in. De ontwikkelaar lijkt vastbesloten om regelmatig met updates te komen.

Er is weer hoop voor alle VisualHub fans…


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
VideoMonkey doet VisualHub bijna vergeten
Sluiten