PfBee
PfBee Nieuws 4 mei 2009

Update voor NIN app geweigerd

Nadat eerder al verschillende ontwikkelaars zich beklaagden over het toelatingsbeleid van Apple’s App Store, is het nu de beurt aan de voorman van de Amerikaanse band Nine Inch Nails, Trent Reznor. Hij is het er niet mee eens dat een update voor zijn app, nin: access, is afgekeurd vanwege het toevoegen van een podcast waarin het nummer “The Downward Spiral” voorkomt.

Het betreffende nummer zou volgens Apple obscene teksten bevatten, wat in strijd is met de voorwaarden van de App Store. Een eerdere versie van de applicatie werd wel gewoon toegelaten tot de downloadwinkel van Apple en ook het gewraakte nummer zelf is te koop in de iTunes Store. Het is dan ook vooral deze hypocrisie waar Reznor zich aan stoort in een post op het officiële forum van de band.

“En als er nou iemand in het forum in onze app F*CK of C*NT zegt? Het lijkt me dat zoiets ook onder ongepaste inhoud valt”, aldus de zeer tech-savvy zanger, die eindigt met het advies aan Apple om hun toelatingsbeleid nu eindelijk eens op orde te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update voor NIN app geweigerd
Sluiten