Statenweg
Statenweg Nieuws 6 mei 2009

Toelatingsbeleid App Store minder streng dankzij Parental Controls OS 3.0

Met de komst van OS 3.0 voor de iPhone deze zomer zal het toelatingsbeleid voor de App Store mogelijk soepeler worden. Momenteel stelt Apple strenge en vaak onduidelijke eisen aan applicaties voor de iPhone en wordt menig inzending afgewezen.

Uitgebreide Parental Controls in OS 3.0 maken het mogelijk om op gebruikersniveau aan de hand van leeftijdscategorieën in te stellen welke content toegelaten mag worden op de iPhone. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld voorkomen dat hun kinderen in aanraking komen met ongepaste inhoud. Hierdoor is het niet langer nodig om applicaties met obscene content op voorhand af te wijzen.

Dit blijkt uit een recente afwijzing van een newsreader applicatie met artikelen van de Britse krant The Sun waarin een foto van een topless dame getoond werd. De ontwikkelaar kreeg het advies de applicatie na de komst van OS 3.0 nogmaals in te dienen.

Reageer op artikel:
Toelatingsbeleid App Store minder streng dankzij Parental Controls OS 3.0
Sluiten